darenie ehristovРегионална библиотека „Захарий Княжески” – Стара Загора получи книги, дарение от Емил Христов – народен представител от 27 Старозагорски избирателен район, зам.-председател на 44-то Народно събрание. Книгите са на стойност 500 лв., издадени през последните две години и са подбрани от библиотекарите според интересите на читателите. Дарението включва специализирана литература от областите история на България – новото двутомно издание „Розата на Балканите” от проф. дин Иван Илчев,преподавател в Софийския университет; политология; философия; европеистика; педагогика; книги за деца („Коледни песни”; „Моцарт за деца”; супер любопитната книга-игра „Детектив Пиер решава случая. Мистерии в лабиринтената кула”). Две биографични книги („Моята история” на Мишел Обама и „Вова, Володя, Владимир Путин. Тайната биография на властелина на Кремъл”). Книга-албум за художника Любен Зидаров. Ценни придобивки за фонда на библиотеката са изданията „Арттерапия. Как да използвате лечителната сила на изкуството в своята практика” от доц. д-р Джудит А. Рубин и „Детската представа за света” от класика в детската психология, швейцарския учен изследовател Жан Пиаже (1896 – 1980).
Емил Христов не за първи път дарява собствени средства за обогатяване фонда на библиотеката. Това се случва и по времето, когато беше председател на Общинския съвет в Стара Загора. Той посещава събития в залите на библиотеката, ползва литература от читалните и заемната, интересува се непрекъснато от проблемите и помага при решаването им.
Дарението прие директорът на библиотеката Надежда Груева. Тя благодари за жеста и връчи на Емил Христов специалната значка „Посланик на библиотеките”. Началото на инициативата „Посланик на библиотеките” е поставено през 2013 г. по време на Националната библиотечна седмица „Развити библиотеки за развито общество”. Чрез нея Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА) цели да отличи и привлече влиятелни лидери в обществото, които оценяват ролята на библиотеките като средищно място за информация, знание, комуникация и срещи на общностите.

Дарение книги Емил Христов

 

 

 

1 – 5 юни 2024
Стара Загора

ЗЛАТАТА ЛИПА
Международен филмов фестивал
за ново европейски кино

Стара Загора – история и култура

Страница за Стара Загора

Думи за обичта, изведени от творчеството на най-добрите български и световни писатели и поети

Проект Предпочитам да обичам!

Библиотека „Захарий Княжески“

042 648 131; 0888 642 151 – директор
042 648 143 – регистрация и информация
6000 Стара Загора, бул. Руски 44
--------------------------------

Eлектронен бюлетин

Актуална информация за предстоящи събития

Работно време

понеделник – петък
от 8.30 ч. до 18.30 ч.
събота
от 8.30 ч. до 14.30 ч. 

Отдел Изкуство
понеделник – петък
от 8.30 ч. до 17.00 ч.

--------------------------------
всеки последен четвъртък на месеца

неработен ден с читатели

Попитай библиотекаря

Контакт с Регионална библиотека „Захарий Княжески“