Музиколожката Нина Данкова, живееща и работеща в Германия, предостави на библиотеката и старозагорци цялата си нотна сбирка (198 бр.). Нотите са предимно произведения за пиано от български и чужди композитори (П. Владигеров, В. Стоянов, П. Хаджиев, В. А. Моцарт, Й. С.  Бах, Л. Бетховен, К. Дебюси и др.). Изданията са български, немски, унгарски и руски.


Фондът на отдел "Изкуство" се обогати с издания, които не притежаваше:  клавири на балетите „Дон Кихот” от Л. Минкус и „Лебедово езеро” от П. И. Чайковски, старинни валсове и валсове от Ф. Шопен и Е. Валдтойфел, две христоматии с балетна музика за пиано в помощ на хореографите и др.
Единствената издадена до момента Енциклопедия на българската музикална култура (1967 г.) и намираща се в много лошо състояние в отдел "Изкуство", бе подменена с дарената ни от г-жа Данкова и намираща се в отлично състояние идентична книга.
Нотите ще бъдат от полза на преподавателите по пиано, пианистите, корепетиторите, учениците от НУМСИ „Христина Морфова”  и на всички любители музиканти.
Новите постъпления могат да се ползват в отдел "Изкуство" на библиотеката.

 

Дарение Ноти

Библиотека „Захарий Княжески“

042 648 131; 0888 642 151 – директор
042 648 143 – регистрация и информация
6000 Стара Загора, бул. Руски 44
--------------------------------

Eлектронен бюлетин

Актуална информация за предстоящи събития

Работно време

понеделник – петък
от 8.30 ч. до 18.30 ч.
събота
от 8.30 ч. до 14.30 ч. 

Отдел Изкуство
понеделник – петък
от 8.30 ч. до 17.00 ч.

--------------------------------
всеки последен четвъртък на месеца

неработен ден с читатели

Попитай библиотекаря

Контакт с Регионална библиотека „Захарий Княжески“