Заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов, който е народен представител от партия ГЕРБ, избран от Старозагорски избирателен район, направи поредно лично дарение от книги на Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

emil hristov

И този път дарените книги са нови издания, излезли от печат през 2020 г. Те са подбрани така, че да удовлетворяват интересите на читателите и представляват документални и научни изследвания от областите най-нова история на България, политика и история на Балканите.

Емил Христов получи в края на миналата година почетен знак „Посланик на библиотеките“, който му беше връчен за постоянния му личен принос към обогатяването на фонда на Регионална библиотека „Захарий Княжески” – Стара Загора и за съпричастността с усилията на колектива на библиотеката. Инициативата „Посланик на библиотеките” е от 2013 г. и чрез нея Българската библиотечно-информационна асоциация цели да отличи и привлече влиятелни лидери на общественото мнение, които съзнават ролята на библиотеките като средищно място за информация, знание, комуникация и срещи на общностите. Това отличие се на хора, които работят за каузите на библиотеките и за тяхната застъпническа роля.

През декември 2019 г. Емил Христов също дари десетки томове от търсени от читателите книги, издадени през последните две години. Правил е и дарения и в предходни години, когато беше председател на Общинския съвет в Стара Загора.

Емил Христов остава и активен читател на Регионална библиотека „Захарий Княжески” и въпреки натоварената си програма, посещава често събития в залите на библиотеката, ползва литература от заемната, интересува се от проблемите и помага при решаването им.

Последното си дарение от тази седмица народният представител също направи с лично посещение, за да предаде книгите на директора Надежда Груева.

Библиотека „Захарий Княжески“

042 648 131; 0888 642 151 – директор
042 648 143 – регистрация и информация
6000 Стара Загора, бул. Руски 44
--------------------------------

Eлектронен бюлетин

Актуална информация за предстоящи събития

Работно време

понеделник – петък
от 8.30 ч. до 18.30 ч.
събота
от 8.30 ч. до 14.30 ч. 

Отдел Изкуство
понеделник – петък
от 8.30 ч. до 17.00 ч.

--------------------------------
всеки последен четвъртък на месеца

неработен ден с читатели

Попитай библиотекаря

Контакт с Регионална библиотека „Захарий Княжески“