Официалният фенклуб на ФК Арсенал – Лондон в България, на 12 март 2021 г., дари на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ книги с актуални спортни заглавия, които са издадени или финансово подкрепени от същия. Благотворителната инициатива е част от национална кампания на регионалните клонове на организацията, с която нейни издания се предоставят на библиотеките в по-големи градове в страната, с цел да достигнат до повече читатели.

Сред заглавията са „Хладнокръвие и скорост” от Денис Бергкамп, описваща историята на прословутия холандски нападател на Артилеристите, автобиографичната книга на легендата на английския футбол и на шоубизнеса Иън Райт, който е и един от най-обичаните футболисти на ФК Арсенал е и сред най-популярните футболни анализатори на Острова в момента – „Футболът, моят живот“. „Треска за футбол” от Ник Хорнби е първата книга на автора и излиза през 1992 г. Тя представлява документална проза за живота и психологията на английските футболни запалянковци. Романът веднага става бестселър и „култово” четиво на футболните фенове. Получава наградата „William Hill” за най-добра спортна книга на годината.

„Арсен Венгер“ от журналиста Джон Крос е четвъртото заглавие от дарението. Книгата е посветена на втория най-емблематичен мениджър в съвременната история на английския футбол – Арсен Венгер. Четивото предствавлява анализ на 20-те години, през които французинът води британския гранд „Арсенал“ и методите, които използва, за да задържи отбора на топ ниво.

Благодарим за интересните заглавия от името на нашите читатели!

дарение

 

дарение

 

дарение

Библиотека „Захарий Княжески“

042 648 131; 0888 642 151 – директор
042 648 143 – регистрация и информация
6000 Стара Загора, бул. Руски 44
--------------------------------

Eлектронен бюлетин

Актуална информация за предстоящи събития

Работно време

понеделник – петък
от 8.30 ч. до 18.30 ч.
събота
от 8.30 ч. до 14.30 ч. 

Отдел Изкуство
понеделник – петък
от 8.30 ч. до 17.00 ч.

--------------------------------
всеки последен четвъртък на месеца

неработен ден с читатели

Попитай библиотекаря

Контакт с Регионална библиотека „Захарий Княжески“