Тийн зона бе открита на 28 януари 2019 г. в Регионална библиотека „Захарий Княжески”. Пространството е резултат от успешното сътрудничество на библиотеката с „КонтурГлобал Марица Изток 3“ в рамките на проекта „Енергия за библиотеката“ по програмата на компанията за социални инвестиции „Сила за прогрес“.

Залата е приветлива, оборудвана с печатни и електронни книги, списания и комикси, настолни игри, компютри, мултимедия, бяла магнитна стена, интернет връзка.

Това ново място за срещи, информация и събития на младите хора в Стара Загора ще се развива в няколко са основните направления: Четене и грамотност – чрез представяне на книги, филми, клуб по разговорен английски; Природа и общество – чрез семинари и дискусии по актуални екологични и обществено значими теми; Наука, технологии, инженерство, математика – чрез програма за информационна и дигитална грамотност, дискусии за интернет безопасност; Изкуство и занаяти – изложби, концерти, творчески работилници и др.

Това са само една част от многобройните възможности за осмисляне на мястото. Очаква се самите тийнейджъри да предлагат и организират свои събития и дейности според интересите си, да се самообразоват, да усъвършенстват уменията си за сътрудничество, творчество, комуникация и критично мислене. Без значение къде искат да отидат в бъдеще, вярваме, че тези умения ще им помогнат да стигнат до там.

През м. февруари 2019 г. работното време на зоната е 9:00 – 17:30 ч.

Можете да ни намерите на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и на фейсбук страницата Тийн зона на РБ "Захарий Княжески".

Тийн зона

 

Библиотека „Захарий Княжески“

042 648 131; 0888 642 151 – директор
042 648 143 – регистрация и информация
6000 Стара Загора, бул. Руски 44
--------------------------------

Eлектронен бюлетин

Актуална информация за предстоящи събития

Работно време

понеделник – петък
от 8.30 ч. до 18.30 ч.
събота
от 8.30 ч. до 14.30 ч. 

Отдел Изкуство
понеделник – петък
от 8.30 ч. до 17.00 ч.

--------------------------------
всеки последен четвъртък на месеца

неработен ден с читатели

Попитай библиотекаря

Контакт с Регионална библиотека „Захарий Княжески“