Програма „Развитие на човешките ресурси“ се включва в Европейската година на младежта с националната кампания #ПърваРабота!

На 13 юли 2022 г. (сряда) от 18:00 часа в Културен център „Стара Загора“ гласовете на талантливите младежи на България ще бъдат актьорите Мая Бежанска, Стефан А. Щерев, Яна Маринова, поетите Мария Донева, Йордан Пеев и журналистът Камен Алипиев (Кедъра).

Основната цел на кампанията е младежи до 29-годишна възраст да споделят в художествени произведения опита, надеждите, очакванията и предизвикателствата, пред които се изправят в професионалната си реализация. Партньори в кампанията на Програма „Развитие на човешките ресурси“ са литературният формат „Пощенска кутия за приказки“ и всички общини, в които се провеждат събития от кампанията. Концепцията на ПРЧР и „Пощенска кутия за приказки“ е най-добрите творби на младежите да бъдат художествено интерпретирани от популярни личности (актьори, музиканти, журналисти  и др.) на сцената в седем български града – Стара Загора, Варна, Пловдив, Видин, Русе, Созопол и София. Входът на всички събития е свободен.

За екипа на Програма „Развитие на човешките ресурси“ е важно посланията на младежите, участвали в кампанията #ПърваРабота, да достигнат до работодателите и най-важните участници на пазара на труда – работодателите и работната ръка, заедно да разрешат трудностите, пред които са изправени. Всички събития са възможност за среща между младежи и работодатели. Същевременно екипът на ПРЧР използва тази нетрадиционна възможност да постави във фокуса на общественото пространство темата за младежката заетост, като ключов приоритет на следващия програмен период 2021 – 2027.

Кампания Първа работа

 

 

Библиотека „Захарий Княжески“

042 648 131; 0888 642 151 – директор
042 648 143 – регистрация и информация
6000 Стара Загора, бул. Руски 44
--------------------------------

Eлектронен бюлетин

Актуална информация за предстоящи събития

Работно време

понеделник – петък
от 8.30 ч. до 18.30 ч.
събота
от 8.30 ч. до 14.30 ч. 

Отдел Изкуство
понеделник – петък
от 8.30 ч. до 17.00 ч.

--------------------------------
всеки последен четвъртък на месеца

неработен ден с читатели

Попитай библиотекаря

Контакт с Регионална библиотека „Захарий Княжески“