На 7 януари 2016 г. (четвъртък) от 11:00 ч. в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ се проведе Ден на детското приятелство с участието на ученици от ОУ „Кирил Христов” и Второ основно училище „Петко Р. Славейков”.

плакет

Организатор на събитието бе Културното представителство на ИР Иран в България в партньорство с поета и писателя Димитър Никленов и със съдействието на Областна администрация, Община Стара Загора и Регионалната библиотека.
От иранска страна в празника участваха г-н Мохамад Али Каяни – съветник по културните въпроси към Посолството на ИР Иран в България, г-жа Абдулахи – директор на център „Кануун” за интелектуално развитие на деца и подрастващи в Иран и две от педагожките в същия център – г-жа Джаами и г-жа Хазаи. Събитието бе по повод предстоящия Национален празник на Иран – 11 февруари. С помощта на иранските гости децата рисуваха, майсториха фигурки от глина и други материали. Специално за празника бяха представени изложба рисунки на ирански деца, изложба от детски книжки на английски и фарси, кукли в национални носии, различни игри, пъзели, мозайки, подпомагащи развитието на децата. За пореден път празникът показа колко много си приличат децата по света, колко близки са интересите и заниманията им, колко е полезно, когато си общуват. В края на празника всички участници получиха малки подаръци от иранските гости.

В събитието участваха и г-жа Мариана Кръстева – зам.-областен управител, г-н Олег Стоилов – председател на Търговско-промишлена палата Стара Загора, г-жа Даниела Димитрова – председател на УС на Обществения дарителски фонд – Стара Загора, художникът Светлозар Недев. Организаторите благодарят на директорите г-жа Желязкова и г-н Балъкчиев и на преподавателите от двете училища, които се ангажираха с участие на учениците им в събитието.

 

 

Библиотека „Захарий Княжески“

042 648 131; 0888 642 151 – директор
042 648 143 – регистрация и информация
6000 Стара Загора, бул. Руски 44
--------------------------------

Eлектронен бюлетин

Актуална информация за предстоящи събития

Работно време

понеделник – петък
от 8.30 ч. до 18.30 ч.
събота
от 8.30 ч. до 14.30 ч. 

Отдел Изкуство
понеделник – петък
от 8.30 ч. до 17.00 ч.

--------------------------------
всеки последен четвъртък на месеца

неработен ден с читатели

Попитай библиотекаря

Контакт с Регионална библиотека „Захарий Княжески“