Рисунка от Пътуващ куфар на приказките

Грамотните деца
от Област Стара Загора,

насърчавани от техните учители,
заедно ще посрещнат

ПЪТУВАЩ КУФАР НА ПРИКАЗКИТЕ

на последната му спирка
в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора
на 26 април 2016 г. в 10:30 ч.

Във връзка с Национална стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността 2014 – 2020 и Плана на Регионален инспекторат по образование – Стара Загора за действие по изпълнение на тази стратегия, съвместно с Регионална библиотека „Захарий Княжески“ е планирана инициатива на регионално ниво „Пътуващ куфар на приказките“, по мярка „Осигуряване на лесен достъп до книги и до други четива“.
Инициативата стартира през месец декември 2015 г. и в нея се включиха над 60 детски градини от всички единадесет общини на територията на област Стара Загора, в това число: 19 от Стара Загора, 18 от Казанлък, от Павел баня – 9, от Опан, Раднево, Мъглиж и Гълъбово – 11 , от Чирпан и Братя Даскалови – 5 детски заведения.
През месеците от декември до април пътуващият куфар на приказките, пълен с приказни книжки, гостуваше на всяка детска градина в продължение на една седмица, през която децата се запознаваха с приказките, правиха илюстрации, осъществиха се срещи с поети и писатели на детска литература, организирани са арт ателиета за изработване на кукли, костюми, подготвени са драматизации и още много интересни дейности, подпомагащи възприемането и пресъздаването на приказни текстове и формиране на интерес и любов към книгата.
В седмицата от 11 до 22 април различни прояви, посветени на инициативата, се провеждат и в общинските центрове от област Стара Загора.
На 26 април 2016 г., в 10.30 ч., „Пътуващ куфар на приказките“ пристига в Регионална библиотека „Захарий Княжески“, където е последната му спирка.
Децата, участвали в инициативата, ще го посрещнат с песни, танци, драматизации и изложба от илюстрации по любими приказки, а книжките от куфара децата ще дарят на Детския отдел на библиотеката.
Партньори на събитието „Пътуващ куфар на приказките“ са и Издателство „Просвета – София“ АД и фирма „Шоко Тим“ ООД – Стара Загора.

Библиотека „Захарий Княжески“

042 648 131; 0888 642 151 – директор
042 648 143 – регистрация и информация
6000 Стара Загора, бул. Руски 44
--------------------------------

Eлектронен бюлетин

Актуална информация за предстоящи събития

Работно време

понеделник – петък
от 8.30 ч. до 18.30 ч.
събота
от 8.30 ч. до 14.30 ч. 

Отдел Изкуство
понеделник – петък
от 8.30 ч. до 17.00 ч.

--------------------------------
всеки последен четвъртък на месеца

неработен ден с читатели

Попитай библиотекаря

Контакт с Регионална библиотека „Захарий Княжески“