Обучение за придобиване на трета степен на професионална квалификация по професията „Библиотекар“, специалност „Библиотекознание“, за хора със средно образование, които работят в библиотеки, стартира на 17 юли 2017 г. в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора. То е организирано от лицензирания Център за професионално обучение към Асоциацията „Съвременни читалища“. Събитието откриха инж. Георги Петров – Председател на Асоциация „Съвременни читалища“, Нина Коцева – член на Изпълнителното бюро на Българската библиотечно-информационна асоциация и Надежда Груева – директор на библиотеката.

Обучението (960 часа) ще продължи една година и в него участват 7 библиотекари от читалища в област Стара Загора. 530 часа са отделени на теоретични дисциплини, които ще се проведат в онлайн среда. Практическите занятия ще се водят от експерти на библиотеката. Обучението завършва с държавен изпит за придобиване на професионална квалификация. 

Фондацията „Глобални библиотеки – България“ предостави безвъзмездна финансова подкрепа на служители със средно образование от обществените библиотеки, подписали споразумение за партньорство с фондацията. Финансирането е 90 на сто от пълния размер на индивидуалните такси. Благодарение на предоставените средства такива обучения започват и в Кърджали, Силистра и Монтана. Очаква се през следващите месеци да стартират обучения и в други градове на страната по ОП „Развитие на човешките ресурси“. 

Първите дисциплини за обучаемите в Стара Загора са „Работа с персонален компютър и приложни програми“ и „Работа с Интернет и комуникация в мрежата” с преподавател Жулиета Петрова.

Обучение среднисти 2017

 

Обучение среднисти 2017

1 – 5 юни 2024
Стара Загора

ЗЛАТАТА ЛИПА
Международен филмов фестивал
за ново европейски кино

Стара Загора – история и култура

Страница за Стара Загора

Думи за обичта, изведени от творчеството на най-добрите български и световни писатели и поети

Проект Предпочитам да обичам!

Библиотека „Захарий Княжески“

042 648 131; 0888 642 151 – директор
042 648 143 – регистрация и информация
6000 Стара Загора, бул. Руски 44
--------------------------------

Eлектронен бюлетин

Актуална информация за предстоящи събития

Работно време

понеделник – петък
от 8.30 ч. до 18.30 ч.
събота
от 8.30 ч. до 14.30 ч. 

Отдел Изкуство
понеделник – петък
от 8.30 ч. до 17.00 ч.

--------------------------------
всеки последен четвъртък на месеца

неработен ден с читатели

Попитай библиотекаря

Контакт с Регионална библиотека „Захарий Княжески“