Лего роботът Робо Бурборко ще гостува 8 поредни петъка от 12 октомври 2018 г., от 16:30 до 18:30 ч. в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ за обучение на деца от 3-ти до 6-и клас.

Роботиката е сред най-подходящите начини за запознаване на учениците с технически науки като физика, математика, информационни технологии и програмиране. Часовете по роботика протичат забавно и интересно, докато учениците трупат познания в различните научни области. Чрез LEGO роботите бързо се създават и тестват различни конструкции. Учениците се запознават с основните физични и инженерни концепции. Правят първите си стъпки в програмирането, използвайки софтуер, който е специално разработен за ученици. Работата с роботите поражда експлозия от емоции за децата - страх, напрежение, адреналин, увереност, щастие и най-важното заряд и вдъхновение за нови знания!
Децата развиват своето логическо, пространствено и креативно мислене. Те работят в екип, решават „невъзможни“ проблеми под формата на игри, експериментират и добиват реален опит.

Курсът е съобразен с интересите и възможностите на ученици в 3-ти до 6-и клас. Нивата са под формата на робо-приключения с определена тема за всяко занятие. Ще използваме иновативен подход на учене чрез правене и постоянна работа в екип, което развива логическото мислене на децата, въображението им и най-вече вярата в тях самите. За началната група BEGINNER инженер не е необходима предварителна подготовка, учениците научават всичко на място, а след това го упражняват с LEGO роботите. Записваме деца за базисно ниво BEGINNER инженер, включващо 8 занятия от 3 учебни часа.

Само за една година казанлъшкият отборът „Robo BUrborko” се класира втори на регионалното състезание по Лего роботика и след това трети на Националното състезание по Лего роботика „Роботика за България“, организирано от SAP Labs България и ФРГИ. Това беше изключителен успех за нашите деца – четирима от 4-ти клас и един от 6-и, които се състезаваха с батковци и каки от професионалните гимназии. Всички много им се радваха и окуражаваха, когато показваха притеснение, стрес и отрицателни емоции. Децата участваха и в два технически фестивала. Първият „От Винта“ е международен и се проведе в София, три дни, в Руския културно-информационен център, където представихме космическа мисия на нашия робот. Участвахме и с интервю в Радиокафе на БНР. Децата си спечелиха известност и много приятели. Всички вече питат за бурборковците. Участвахме и в Технофеста в ПГ „Иван Хаджиенов“.

Курсът по Лего роботика е шанс за децата на Стара Загора да получат познания, които отварят много врати в ерата на бързоразвиващото се информационно общество. И то с обучители, създаващи шампиони.

За повече инфо: https://www.facebook.com/robo.burborko/; 0878216023

Rob Burborko

 

 

 

Библиотека „Захарий Княжески“

042 648 131; 0888 642 151 – директор
042 648 143 – регистрация и информация
6000 Стара Загора, бул. Руски 44
--------------------------------

Eлектронен бюлетин

Актуална информация за предстоящи събития

Работно време

понеделник – петък
от 8.30 ч. до 18.30 ч.
събота
от 8.30 ч. до 14.30 ч. 

Отдел Изкуство
понеделник – петък
от 8.30 ч. до 17.00 ч.

--------------------------------
всеки последен четвъртък на месеца

неработен ден с читатели

Попитай библиотекаря

Контакт с Регионална библиотека „Захарий Княжески“