24 ноември 2018 г. (събота), 16:00 ч., 17:00 ч., зала първи етаж
Среща с екипа на продуцентска къща „Студио Змей” и представяне на пилотния епизод на анимационния сериал „Златната ябълка”.
Вход свободен!

„Златната ябълка” е проект за първия анимационен сериал, базиран на българските легенди и фолклор. Съществува от 4 години, след като създателят му – Димитър Петров – напуска Cartoon Network и се прибира в България, за да сформира екип, с който развива проекта. Именно така е основано Студио Змей – екип от аниматори и дизайнери с опит в някои от най-големите анимационни продукции в света.
След две успешни кампании за набиране на средства и световно признание на найголемия анимационен пазар в Европа (Cartoon Forum), „Златната ябълка” успя да спечели хиляди фенове в България и чужбина, както и подкрепата на Българската Национална Телевизия.
Пилотният проект на студиото, „Златната ябълка”, има три основни цели:
● пренасянето на древната българска култура в съвременен контекст, който ще я съхрани и предаде на език, адекватен за младото поколение;
● пробив на световната анимационна сцена и представяне на нашия фолклор пред света чрез висококачествена анимация;
● създаване на възможност за млади български таланти, които целят да участват във високо рейтингови проекти на световно ниво да го правят от родината – като реална алтернатива на емиграцията.
След успеха на късометражния филм и книжката от същата вселена – Легенда за първия кукер – Студио Змей с гордост представя пилотния епизод на „Златната ябълка”. Ко-продуцент на продукцията е БНТ, но преди да стъпи на малкия екран, епизод 1 ще направи своите първи стъпки на родна почва под формата на „Златната ябълка – турнето на епизод 1“. То ще се случи в рамките на няколко седмици и ще обхване няколко от най-големите градове в България.

филм Златната ябълка

 

 

Библиотека „Захарий Княжески“

042 648 131; 0888 642 151 – директор
042 648 143 – регистрация и информация
6000 Стара Загора, бул. Руски 44
--------------------------------

Eлектронен бюлетин

Актуална информация за предстоящи събития

Работно време

понеделник – петък
от 8.30 ч. до 18.30 ч.
събота
от 8.30 ч. до 14.30 ч. 

Отдел Изкуство
понеделник – петък
от 8.30 ч. до 17.00 ч.

--------------------------------
всеки последен четвъртък на месеца

неработен ден с читатели

Попитай библиотекаря

Контакт с Регионална библиотека „Захарий Княжески“