10 ноември 2018 г. (събота), 14:30 – 18:30 ч., зала първи етаж
Форматът на събитието е еднодневен и на него любими автори на Списание 8 споделят очи в очи с читателите част от своите безценни практически познания в различни области. Кампанията се провежда с любезното съдействие и домакинство на Община Стара Загора. ВХОД СВОБОДЕН.

Лектори на списание 8

Програма

14:30 ч. Ганета Сагова – Ти, лечителят!
Гл. редактор на Списание 8
Според статистиката всеки българин (броим дори пеленачетата) пие средно на месец лекарства за 45 – 50 лв. месечно! Фармацевтичната индустрия у нас всяка година отчита двуцифрен ръст. Но това прави ли ни по-здрави? Ръстът на смъртност в България расте, населението намалява. България е с най-високия темп на увеличаване на онкологичните заболявавания в Европа.
Темата става много лична, когато започнем да губим най-близките си хора – деца и родители, и когато децата се раждат все по-често с тежки заболявания, с които не можем да се справим.
От създаването си (преди 10 години) Списание 8 активно проучва и пише по тази болезнена тема: описахме дейността на не един народен церител, разказахме за различни алтернативни методи. Отидохме чак до Филипините, за да видим с очите си дали наистина се правят операции с голи ръце и те спасяват ли животи. Срещнахме се с много хора, които са се излекували от „нелечими болести” и се убедихме..., че такива не съществуват.

15:30 ч. Патрик Смитьойс – Последните ще бъдат първи
Патрик Смитьойс е холандец, избрал да стане българин. Има привилегията да вижда и през двете гледни точки – на чужденеца и на местния. Той ще ни помогне да погледнем България от друг ъгъл и да установим, че тя има много силни страни, за които ние, българите, като че ли оставаме слепи. Патрик ще ни посъветва как да сменим оптиката, за да станем част от положителната промяна.

16:45 ч. доц. Христо Смолянов – Сакралната геометрия на Първата българска държава
Загадъчен космометричен код, базиран на Златното сечение, обединява свещените градежи на Първата българска държава. Това изумително откритие правят Симеон Пешов, президент на „Главбулгарстрой”, и доц. Христо Смолянов в статия, публикувана в Списание 8.
Оказва се, че предците ни са познавали до съвършенство съотношенията на сакралната геометрия. Ясни геометрични съотношения свързват Мадарския конник, Плиска, Велики Преслав, Омуртаговата могила и Свещарската гробница в Сборяново.
Всичко започва с измерването на разстоянията и GPS координатите на важните археологически обекти. Оказва се, че в тях няма нищо случайно. Разположението им показва съществуването на грандиозен сакрален проект на древната българска държава. Още по интригуващото е, че в него се възкресява мярата от съкровището от Варненския некропол – най-старото обработено злато в света!
Строителните шедьоври от Първата българска държава следват модела на Златна спирала. Той сам по себе си е забележителен, но в този случай не само символизира, а и на практика декодира връзката между космически и земни съотношения. Според древните българи светът е преди всичко система от пропорции. Това послание можем да декодираме от интелигентно организираното пространство, което е люлка на Първото Българско царство отсам Дунава.И още нещо: оказва се, че мерните единици на Шумер и Древен Египет имат общ прототип, роден в нашите земи хиляди години преди пирамидите.

17:45 ч. Атанас Скатов – Как се сбъдват мечти
Атанас Скатов е алпинистът веган, покорил върховете първенци на всеки от 7-те континента. Неговият нов проект е да изкачи 14-те 8-хилядника на планетата. Скатов ще говори за това как да реализираш мечтите си. Чуйте личната му история и препоръките му за постигането на трудни цели със силата на човешкия дух.

Още на www.spisanie8.bg.

При интерес за интервюта с лекторите и за повече информация:
Ирина Люцканова – ПР на проекта
Имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: 0889 228799

Списание 8

 

Библиотека „Захарий Княжески“

042 648 131; 0888 642 151 – директор
042 648 143 – регистрация и информация
6000 Стара Загора, бул. Руски 44
--------------------------------

Eлектронен бюлетин

Актуална информация за предстоящи събития

Работно време

понеделник – петък
от 8.30 ч. до 18.30 ч.
събота
от 8.30 ч. до 14.30 ч. 

Отдел Изкуство
понеделник – петък
от 8.30 ч. до 17.00 ч.

--------------------------------
всеки последен четвъртък на месеца

неработен ден с читатели

Попитай библиотекаря

Контакт с Регионална библиотека „Захарий Княжески“