13 юни 2019 г. (четвъртък), 17:30 ч., фоайе първи етаж
Стара Загора посреща пътуващата изложба „Благотворителността през обектива“ 2018, която представя фотографските проекти, финансирани от грантовата програма, и отличените снимки в едноименния конкурс. Ще остане до 30 юни.
Организирана от Български дарителски форум (БДФ) и Фондация BCause. 

Фотографските проекти в изложбата:

Фотоисторията „ВОДА ЗА ХАИР“ на фотографа Добрин Кашавелов представя един мъж от региона на Смолян, известен с таланта си да намира вода и да строи чешми. Зефир Манчев или бай Манчо, както е известен, казва, че водата е жива и разбира всичко. Освен с дарбата си да открива и „чува” водата, родопчанинът от десетилетия помага на хората и по много други начини. Той еднакво почита и джамията, и църквата.

В поредица от фотографии под названието „ВИЖ ТОВА или историята на кучето водач“ Борислав Трошев разказва за единственото по рода си училище за кучета водачи за незрящи в България, създадено от фондация „Очи на четири лапи”. Снимките са запечатили моменти от обучението на бъдещите четириноги помощници, от живота им в приемни семейства, както и от всекидневието на куче водач, което вече помага на човек с увредено зрение.

„КАЛЕНИ В ОГЪН“ на Тихомира Методиева показва обикновени хора с необикновено хоби. Те рискуват живота си, за да помагат в ситуации, в които другите обикновено бягат – пожари, наводнения, земетресения и други бедствия. В момента в България има 220 доброволни формирования, в които членуват близо 3000 доброволци. Самата Тихомира Методиева е доброволец-пожарникар и секретар на Националната асоциация на доброволците в Република България.

Жури на фотоконкурса: Борис Мисирков, Елица Баракова, Красимира Величкова, Надежда Павлова, Надежда Чипева, Темелко Темелков.

Изложба Благотворителността през обектива 2018

 

Библиотека „Захарий Княжески“

042 648 131; 0888 642 151 – директор
042 648 143 – регистрация и информация
6000 Стара Загора, бул. Руски 44
--------------------------------

Eлектронен бюлетин

Актуална информация за предстоящи събития

Работно време

понеделник – петък
от 8.30 ч. до 18.30 ч.
събота
от 8.30 ч. до 14.30 ч. 

Отдел Изкуство
понеделник – петък
от 8.30 ч. до 17.00 ч.

--------------------------------
всеки последен четвъртък на месеца

неработен ден с читатели

Попитай библиотекаря

Контакт с Регионална библиотека „Захарий Княжески“