На 22 януари 2015 г. (четвъртък) от 18:00 ч. в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески” – Стара Загора ще бъде представена новата книга „Буквар по педагогика“ (издателство Просвета) на Соня Рачева.

bukvar koricaКнигата е издадена чрез спечелен конкурс на Министерството на културата. За книгата и авторката ще говори проф. д.п.н. Георги Иванов – преподавател по начална педагогика в Тракийския университет.
Ако трябва с една дума да бъде определена книгата, най-точната би била „изповед“. Соня Рачева е дългогодишен начален учител във Второ основно училище „Петко Р. Славейков“ в Стара Загора. В новата ѝ книга са събрани спомени, педагогически опит, житейска мъдрост. Много теми развива в книгата авторката – за професията учител, за съвременните деца, за българското училище. Соня Рачева е учител, оставил трайна следа в съзнанието на много ученици и заслужила любовта на децата и уважението на колегите.
„Буквар по педагогика“ е втората ѝ самостоятелна книга. Освен на „Здравейте, ученици! Или за първия учител“, Рачева е съавтор в различни учебни помагала, издадени в Издателство „Просвета“.

Организатори: Община Стара Загора, Регионален инспекторат по образованието, Издателство „Просвета – София“ АД.

bukvar sadarzhanie1   bukvar sadarzhanie2

Библиотека „Захарий Княжески“

042 648 131; 0888 642 151 – директор
042 648 143 – регистрация и информация
6000 Стара Загора, бул. Руски 44
--------------------------------

Eлектронен бюлетин

Актуална информация за предстоящи събития

Работно време

понеделник – петък
от 8.30 ч. до 18.30 ч.
събота
от 8.30 ч. до 14.30 ч. 

Отдел Изкуство
понеделник – петък
от 8.30 ч. до 17.00 ч.

--------------------------------
всеки последен четвъртък на месеца

неработен ден с читатели

Попитай библиотекаря

Контакт с Регионална библиотека „Захарий Княжески“