30 октомври 2022 г. (неделя), 19:00 ч., зала първи етаж
Концерт на Ивайла Кирова, пиано. Представяне на нов клавирен албум. С участието на проф. Томислав Байнов.

Ивайла Кирова започва да свири на пиано на 7-годишна възраст и на 16 години става най-младата студентка в класа по пиано на проф. Дора Лазарова в Музикалната академия в София.
От 1999 г. живее в Германия, след като е поканена за доцент по пиано от Hochschule für Musik und Theater в Мюнхен. Инициатор е за създаването на Дружеството за популяризиране на българската музика в Германия и артистичен директор на концертния цикъл „Български музикални вечери в Мюнхен“. Има издадени 4 компактдиска, както и собствени композиции, стихосбирка, песни по стихотворения на известни български поети като Елисавета Багряна, Дора Габе, Леда Милева, Ран Босилек и др. През 2015 г. получава награда като солист на концертния фестивал „Bel Canto“ в Куала Лумпур. През 2016 г. американската звукозаписна компания Con Brio Recordings издава диск с нейни записи на българска камерна музика (World Premiere Recording,CBR21653).
Ивайла Кирова е артист на Steinway Sons.

Проф. Томислав Неделкович-Байнов е роден в София, в семейство на музиканти. Сценичният си дебют прави на петгодишна възраст. Завършва Софийската Музикална академия. През 1981 заминава за Германия, където продължава образованието си в държавния Университет за музика в Тросинген при проф. Йохан ван Беек, завършвайки с отличие най-високата степен на обучение – солистична, концертна диплома. Томислав Байнов е лауреат на редица международни конкурси, както и журира на множество международни конкурси в Чехия, Италия, Германия, България, Румъния, Канада, Турция, Хонг-Конг, Корея и др. През 2001 г. бива удостоен с почетното звание „Професор хонорис кауза“ на университета за музика в Чиндао, гост професор е и в други университети в Китай. Провежда майсторски класове в Германия, Италия, България, Гърция, Словакия, Корея, Турция, Канада и Хонг-Конг. Със своя богат репертоар, обхващащ над 40 клавирни концерта, солистични, ансамблови и камерни творби, Байнов завладява сцените и сърцата на публиката на пет континента. Свидетелство за това е и обширната му дискография студийни записи и концертни изпълнения, много от които предавани на живо по целия свят.

Билети се продават онлайн в мрежата на Eventim.

Ивайла Кирова и Томислав Байнов

 

1 – 5 юни 2024
Стара Загора

ЗЛАТАТА ЛИПА
Международен филмов фестивал
за ново европейски кино

Стара Загора – история и култура

Страница за Стара Загора

Думи за обичта, изведени от творчеството на най-добрите български и световни писатели и поети

Проект Предпочитам да обичам!

Библиотека „Захарий Княжески“

042 648 131; 0888 642 151 – директор
042 648 143 – регистрация и информация
6000 Стара Загора, бул. Руски 44
--------------------------------

Eлектронен бюлетин

Актуална информация за предстоящи събития

Работно време

понеделник – петък
от 8.30 ч. до 18.30 ч.
събота
от 8.30 ч. до 14.30 ч. 

Отдел Изкуство
понеделник – петък
от 8.30 ч. до 17.00 ч.

--------------------------------
всеки последен четвъртък на месеца

неработен ден с читатели

Попитай библиотекаря

Контакт с Регионална библиотека „Захарий Княжески“