8 октомври 2022 г. (събота), 17:00 ч., тийн зона
Представяне на куиз книгата „Арсенал Лондон завинаги“ и среща с автора Станил Йотов.
Българският фен клуб на „Арсенал“ кани на представянето на книга с въпроси и отговори, посветена на историята на легендарния лондонския футболен клуб. Ще ви срещнем с автора, спортния журналист Станил Йотов, възпитаник на старозагорската френска гимназия „Ромен Ролан“.
Книгата съдържа и авторски материали, посветени на българския фен клуб на „Арсенал“, чиито представители също ще присъстват на премиерата.
„Арсенал Лондон завинаги“ е рожба на издателство „Премиум Буукс“.

… и сърцето ми никога няма да те напусне

Великият английски писател и идеолог на привържениците на „Арсенал“ Ник Хорнби го е казал най-добре: „Влюбих се във футбола така, както след това се влюбвах в жените: внезапно, безотговорно, необяснимо и без да се страхувам от болката и разрушенията, които ми причиняваше тази любов“.
Ето така започва всичко – веднага, без дълго ухажване. Всеки от нас се е питал – защо, по дяволите, викам за „Арсенал“? Това нито е най-добрият футболен отбор в Англия, Европа и света, нито пък вероятно някога ще бъде. Преживявали сме добри, но и лоши времена. Щастливи сме били да видим отбора си на върха, да вдига купата на победителите. Но и сме страдали от унизителни загуби, които сипваха сол в раните ни.
Нерядко дори ни е минавало през ума, че да си поддръжник на „Арсенал“ често се оказва нещо като злополучен крах на брачен съюз. Единият от партньорите се стреми да достави удоволствие, а другият се обръща към стената.
Това е любовта към „Арсенал“, всепоглъщащата любов от пръв поглед, от първото докосване, с всичките им последствия. Това е „Арсенал“ – възторг и страдание. Но ние знаем и вярваме, че рано или късно за нашия отбор отново ще настъпят славни времена. Ще обичаме „Арсенал“ винаги, без значение дали е на върха, или някъде по-долу. „…и сърцето ми никога няма да те напусне“, както се пее в нашия новороден химн „North London Forever“, звучащ днес с литургична тържественост на „Емирейтс“. „Арсенал“ – завинаги!
Този футболен куиз от 330 въпроса съдържа всичко за „Арсенал“ – от създаването му в далечната 1886 г. до наши дни. В него ще намерите много история, много спомени – и добри, и лоши. Добре дошли в света на „Арсенал“.

Станил Йотов

Arsenal Quiz Book

1 – 5 юни 2024
Стара Загора

ЗЛАТАТА ЛИПА
Международен филмов фестивал
за ново европейски кино

Стара Загора – история и култура

Страница за Стара Загора

Думи за обичта, изведени от творчеството на най-добрите български и световни писатели и поети

Проект Предпочитам да обичам!

Библиотека „Захарий Княжески“

042 648 131; 0888 642 151 – директор
042 648 143 – регистрация и информация
6000 Стара Загора, бул. Руски 44
--------------------------------

Eлектронен бюлетин

Актуална информация за предстоящи събития

Работно време

понеделник – петък
от 8.30 ч. до 18.30 ч.
събота
от 8.30 ч. до 14.30 ч. 

Отдел Изкуство
понеделник – петък
от 8.30 ч. до 17.00 ч.

--------------------------------
всеки последен четвъртък на месеца

неработен ден с читатели

Попитай библиотекаря

Контакт с Регионална библиотека „Захарий Княжески“