4 юли 2015 г. (събота), 11.00 ч., зала първи етаж
Срещата е по покана на Очна клиника „Трошев“

Анелия ХохвартерАнелия Хохвартер – специалист  по  очни  болести  в клиниката Рудолфщифтунг,  Виена, и научен работник в института „Лудвиг Болтцман“ по ретинология и биомикроскопична лазарна хирургия там. Със солиден опит във витреалната хирургия д-р Хохвартер ще консултира и оперира пациенти с очни усложнения при диабет – ретинопатия, съдови заболявания на ретината, дегенеративни заболявания на ретината и макулата и др.

“Моето желание е, когато пациент попадне в специализираната очна клиника, която управлявам, да може да му се помогне в максимална степен, независимо от спецификата и сложността на очния проблем. Разбира се, когато проблемът е обхванат от възможностите на съвременната медицина. В клиниката влизат все повече пациенти с усложнения, породени от захарен диабет, нуждаещи се от оперативна намеса на заден очен сегмент. В тази връзка се обърнах към д-р Хохвартер за партньорство в областта на витреалната хирургия. Възхищавам се на инициативността и отдадеността ѝ да помага на хората. Тя е била част от десетки социални проекти. Ходила е на лекарски мисии в различни части на света. Освен това ръководи 3 специализирани очни кабинети във Виенска болница, оперира и активно се занимава с научна дейност. Българка е и моето желание е да предоставя възможностите, с които клиниката ми разполага, и да създам условия д-р Хохвартер да бъде полезна със своя опит на повече български пациенти.” – споделя д-р Трошев.

Екипът на клиниката организира среща разговор с д-р Хохвартер на тема “Очни усложнения при диабет. Съвременни възможности за лечение”. Събитието ще се състои на 4 юли (събота) – една от малкото дати, в които тя може да си позволи ангажимент в България. Поканени са всички, които имат интерес и биха искали да чуят повече за съвременните възможности за лечение на очни усложнения при диабет. Също така, в клиника “Трошев” ще се проведат безплатни консултации на пациенти с вече установено някое от следните видове очни заболявания – диабетна ретинопатия, съдови заболявания на ретината, дегенеративни заболявания на ретината и макулата.

За съжаление една от най-честите причини за зрителни усложнения е диабетът. Изключително честа предпоставка е за намалено зрение във възрастта 20 – 74 год. Едно от важните неща, които всеки пациент с диабет трябва да знае, за да запази зрението си, е планирано посещение при офталмолог 1 – 2 пъти годишно.

За повече информация:
Антония Павлова
тел.: 0884661717
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Библиотека „Захарий Княжески“

042 648 131; 0888 642 151 – директор
042 648 143 – регистрация и информация
6000 Стара Загора, бул. Руски 44
--------------------------------

Eлектронен бюлетин

Актуална информация за предстоящи събития

Работно време

понеделник – петък
от 8.30 ч. до 18.30 ч.
събота
от 8.30 ч. до 14.30 ч. 

Отдел Изкуство
понеделник – петък
от 8.30 ч. до 17.00 ч.

--------------------------------
всеки последен четвъртък на месеца

неработен ден с читатели

Попитай библиотекаря

Контакт с Регионална библиотека „Захарий Княжески“