logo zhivo nasledstvolofo frgiИзложбата „Пазители и традиции“ на фондация „Работилница за граждански инициативи“ съдържа 20 снимки представящи забравени традиции, обичаи, празници и фестивали от миналото на българина. Автор на снимките е фотографът Радич Банев.

Изложбата „Пазители и традиции“ дава отговор на въпроса кои са съвременните пазители на традициите, защо е важно да пазим културното наследство и прави ли ни това по-модерни граждани.
Фотографиите са вдъхновени от 20-те проекта, подкрепени през 2014 г. година по програма „Живо наследсто“ на фондация „Работилница за граждански инициативи“. Всеки един от проектите цели съхраняването на културното наследство от всички райони на страната.

Град Стара Загора е шестнадесетото населено място, в което изложбата гостува. До момента тя е видяна от над 50 000 души в София, Кюстендил, Шумен, Добрич, Бургас, Варна, Слистра, Търговище, Ловеч и селата Бистрица, Пожарево, Победа, Бърдарски геран, Сейдол, Ясен. До момента тя е видяна от над 5 000 души в София, Кюстендил, Шумен и селата Бистрица, Пожарево, Победа, Бърдарски геран и Сейдол.

Снимките, включени в изложбата са направени по време на фестивала „Живо наследство 2014", организиран от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ в рамките на едноименната програма.

Повече за проектите, реализирани по програмата, можете да научите от виртуалния музей „Живо наследство“.

Проектите, реализирани в рамките на програма „Живо наследство" вдъхновиха и филма „Където свършва пътя“ на режисьора Иван Николов. В края на април филмът беше публикуван в Youtube канала на програмата.

Информация за фотографа Радич Банев
Радич Банев се занимава с фотография от 1997 г. Има Майсторско свидетелство от Занаячийската камара за Майстор-Фотограф и редица публикации в български и чужди издания. Снимал е за списанията: „За хората“, „Mteller“и др. Негови изложби са: „Пайзажи и портрет" на Фотоваканция, 1998г. и „115 Години Българска Семинария", 2014г. Фотограф е на докуметалните продукции във филмите "Кметът" и "В търсене на Списаревски.

Изложба Пазители и традиции

Коледна елха

Весели Коледни и  
Новогодишни празници!

Изложба Поздравъ от Стара Загора

Календар Български шевици 2017
Автор: Теодора Христова

Календар шевици

В момента 96 посетители са в сайта

Библиотека Захарий Княжески

042 648 131 – директор
042 648 143 – регистрация и информация
6000 Стара Загора, бул. Руски 44
--------------------------------

Eлектронен бюлетин

Актуална информация за предстоящи събития

Работно време

понеделник – петък
от 8.30 ч. до 18.15 ч.
събота
от 8.30 ч. до 14.15 ч. 

Детски отдел
понеделник – петък
от 8.30 ч. до 18.15 ч.

Отдел Изкуство
понеделник – петък
от 8.30 ч. до 17.00 ч.

--------------------------------
всеки последен четвъртък на месеца

неработен ден с читатели

Попитай библиотекаря

Контакт с Регионална библиотека Захарий Княжески
Имейл
Тема
Съобщение
Колко букви има думата Захарий