19 февруари 2017 г. (неделя), 18:00 ч., зала първи етаж

Blagoev/Mallia/Mabrouk/Guivarch
Jazz Quartet
Димитър Благоев – китара
Жорис Малиа – тенор саксофон (FR)
Софиан Ел Мабрук – бас (FR)
Людовик Гиварш – барабани (FR)

Димитър Благоев се изявява активно до средата на 2016 г. в клубния и фестивален живот на България с многобройни групи като авторския си квартет, акустичните суинг групи Ginger Groove и Para Hot Jazz, проекта Jazz for Kids и ВББ Биг Бенд. В края на същата година се премества във Франция, за да продължи образованието си в Консерваторията в Ница, където учи джаз китара и аранжимент с Филип Пети и Пиер Бертран.

Жорис Малиа завършва Консерваторията в Ница през 2013 г. с тенор саксофон при Жан-Марк Бакарини и продължава да учи там барабани. Година по-късно свири със своя квартет на джаз фестивала в Ница. По същото време записва заедно с Пиер Маркюс квартет албума Longue Attente (Victoire du Jazz de la Cote d'Azur 2014).

Музикалният път на Софиан Ел Мабрук минава почти през всички инструменти. Откакто сяда зад пианото на 4 години, следва обучение по виола, тромпет и барабани, но най-накрая завършва образованието си с бас китара и контрабас. Работи с музиканти като Робер Перси, Люк Феноли и Жан-Люк Дана, с чиято група записва албума No Stress. През май 2017 на Софиан му предстои да открие концерта на Джон Патитучи Guitar Quartet заедно с неговото трио във Forum Nice Nord.

Еклектичен барабанист и композитор, Людовик Гиварш учи барабани с Жан-Пол Секарели (Стинг, Маркъс Милър, Чик Кърия). Активен музикант на френската ривиера, непрестанното му любопитство обхваща различни стилове. Свири с електронната група IIItone, латино групата Euforia Project, както и с хип хоп групите Mas Kit и NTC.

Групата представя изцяло авторската си програма, с произведения и аранжименти на Димитър Благоев и Людовик Гиварш.

Концертът е благотворителен, в подкрепа на музиканта Даниел Лазаров, който наскоро е диагностициран с лимфом на Ходжкин и в момента се подлага на скъпоструващо лечение в Турция.

На входа ще бъде поставена кутия за дарения.

Сметката, по която можете да подкрепите Дидо е:
УниКредит Булбанк
BIC: UNCRBGSF
IBAN: BG40UNCR70001500067587
Титуляр: Даниел Александров Лазаров

Paypal Account: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

blagoev mallia mabrouk guivarch

 

 

Библиотека „Захарий Княжески“

042 648 131; 0888 642 151 – директор
042 648 143 – регистрация и информация
6000 Стара Загора, бул. Руски 44
--------------------------------

Eлектронен бюлетин

Актуална информация за предстоящи събития

Работно време

понеделник – петък
от 8.30 ч. до 18.30 ч.
събота
от 8.30 ч. до 14.30 ч. 

Отдел Изкуство
понеделник – петък
от 8.30 ч. до 17.00 ч.

--------------------------------
всеки последен четвъртък на месеца

неработен ден с читатели

Попитай библиотекаря

Контакт с Регионална библиотека „Захарий Княжески“