Бавини Виас7 април 2017 г. (петък), 19:00 ч., зала първи етаж
Концерт на Бавини Виас, английска певица, израснала с индийската култура.

Родом от покрайнините на Северен Лондон, Бавини Виас израства с индийската култура от ранна детска възраст, възпитавана в традиции, здраво вкоренени в духовната страна на живота.
Изучавайки Психология и Химия в университета в Единбург и Оптометрия в City University в Лондон, академичното образование на Бавини върви ръка за ръка с изкуството. Бавини посещава вокални уроци по класическа индийска и гурунджати народна музика, класическа музика и джаз от 5-годишна. Освен това специализира в Indore Gharana от 18-годишна възраст, когато си взима почивка от академичните среди за година, за да се потопи във вокално обучение в Индия.
През годините Бавини Виас си партнира с редица музиканти, участвайки в техни проекти и създавайки своя фен база по цял свят. Повлияна от хип-хоп, фънк, соул, Брит-поп и молитвена музика, тя работи в тясно сътрудничество с различни музикални формации, продуценти и музиканти. Завършен и висококвалифициран вокалист, Бавини редовно провежда сатсанг в Лондон и по целия свят. Сред големите ѝ изяви са концерти на Wembley Arena, Queen Elizabeth Hall, The Southbank Centre, St Pauls Cathedral and Trafalgar Square в Лондон and St Martin square в Сидни.
Бавини Виас е инструктор на международната фондация Изкуството да живееш, преподавайки програми за щастие и справяне със стреса, и възстановяващи програми в затворите, свързани с нейното дълбоко разбиране за силата на дишането в нашия живот и неговото въздействие върху вътрешното състояние на човек.
Тя е съ-директор и водещ вокал на The Yoga Jam, представящ творчески синтез на съвременни бийтове и ритми с древни санскритски мантри, йога и медитация, и от 2011 г.  насърчава хората да изследват вътрешния си свят и култивира себерефлексивна практика.
Нейните концерти включват песни, изпълнявани на различни езици.

Уебсайт: www.bhavinivyas.com

Вход: 10 лв.

1 – 5 юни 2024
Стара Загора

ЗЛАТАТА ЛИПА
Международен филмов фестивал
за ново европейски кино

Стара Загора – история и култура

Страница за Стара Загора

Думи за обичта, изведени от творчеството на най-добрите български и световни писатели и поети

Проект Предпочитам да обичам!

Библиотека „Захарий Княжески“

042 648 131; 0888 642 151 – директор
042 648 143 – регистрация и информация
6000 Стара Загора, бул. Руски 44
--------------------------------

Eлектронен бюлетин

Актуална информация за предстоящи събития

Работно време

понеделник – петък
от 8.30 ч. до 18.30 ч.
събота
от 8.30 ч. до 14.30 ч. 

Отдел Изкуство
понеделник – петък
от 8.30 ч. до 17.00 ч.

--------------------------------
всеки последен четвъртък на месеца

неработен ден с читатели

Попитай библиотекаря

Контакт с Регионална библиотека „Захарий Княжески“