6 април 2017 г. (четвъртък), 18:30 ч., зала първи етаж
Концерт „Песни от души“ на Саня Табакова.

Концертът „Песни от души” е с тема: "Любовь – весенняя страна..."
Повечето песни са за любовта и пролетта.
Руски романси и песни по стихове на Есенин, Тютчев, Цветаева, Церетели, Окуджава, Ваенга, авторски песни по текстове от руски (Дмитрий Зинченко) и български (включително собствени) автори...
Ще бъде представен с няколко песни и CD албумът „Романсы от души”, който се появи само преди няколко месеца. Песните в него са записвани в студиото на Максим Горанов в продължение на близо две години. В него влизат класически романси, цигански таборни и народни песни.
Предстоят концерти в Плевен, Стара Загора, Камчия, Силистра.

Саня Табакова
Родена е в русофилско семейство в Плевен. Завършила е философия в СУ „Климент Охридски”.
Основна професия – дългогодишен книгоиздател. Нейното собствено издателство „Леге Артис” издава книги от областите на философия, психология, психоанализа, автобиографична и художествена литература.
Саня Табакова пее от детството – в семейството, в детско-юношески хор, в група за политически песни, сред приятели, на представяния на книги и др.
От 4 години Саня Табакова изнася самостоятелни концерти с китара. Реализирала е повече от 70 концерта пред над 7000 души руска и българска публика в Санаторно-оздравителния комплекс (СОК) „Камчи“, в София, Стара Загора, Плевен, Горна Оряховица и други селища.
През 2013 г. печели награда на Третия Международен фестивал-конкурс на руския класически и съвременен романс „Балканская романсиада“, проведен в Руския културно-информационен център в София под патронажа на Посолството на Руската федерация в България.
Репертоарът ѝ включва повече от 200 руски романса, цигански, фронтови, военни и народни песни, които изпълнява в собствен специфичен стил. Интерпретира също песни на Окуджава, „Любе“, Висоцки, Елена Ваенга. Концертите ѝ са тематични: „Песни от души”, „Четем и пеем Окуджава”, „На войне – как на войне”, „Любов – весенняя страна” и др.
Саня Табакова сама пише стихове, композира песни по свои и руски текстове.
Нейна песен „Реквием“ по стихове на Дмитрий Зинченко, номиниран за поет на годината на Русия за 2015, озвучава документален филм за децата на затворниците от лагерите по поръчка от Районния съвет на Организацията на децата на концлагеристите в Москва.
През 2017 г. предстоят концерти в София, Стара Загора, Плевен, Силистра, СОК „Камчия” и др.

Концерт на Саня Табакова

Библиотека „Захарий Княжески“

042 648 131; 0888 642 151 – директор
042 648 143 – регистрация и информация
6000 Стара Загора, бул. Руски 44
--------------------------------

Eлектронен бюлетин

Актуална информация за предстоящи събития

Работно време

понеделник – петък
от 8.30 ч. до 18.30 ч.
събота
от 8.30 ч. до 14.30 ч. 

Отдел Изкуство
понеделник – петък
от 8.30 ч. до 17.00 ч.

--------------------------------
всеки последен четвъртък на месеца

неработен ден с читатели

Попитай библиотекаря

Контакт с Регионална библиотека „Захарий Княжески“