НА 22 октомври 2020 г., в залата на регионалната библиотека, бе представена на стихосбирката „Безвремия” на Искра Енева.
Искра Енева Георгиева е автор на 7 стихосбирки („Човешко е”, „Като знак от небето”, „Като бриз от морето”, „Ще говоря с очи”, „Моят град на светлината”, „Безкрайна реалност” и „Безвремия”) и текстове на десетки песни, изпълнени от утвърдени български фолклорни и поп изпълнители.
През 2013 г. е удостоена с диплом за отлично представяне на X Международен фестивал на театъра и литературата в Румъния, а през 2016 г. печели награда на франкофоните в Международния конкурс „Европоезия”, Франция.
Носител е на наградите „Магда Петканова” и „Раднево” за високи художествени резултати в областта на изкуството и културата и за значителен принос за духовното развитие на Раднево и Общината.
Спектакли по нейни сценарии са поставяни в Кралския театър – Варшава, Зала № 1 на Националния дворец на културата, Държавна опера – Стара Загора, ДТ „Гео Милев” – Стара Загора, Културен дом – Сливен; организатор, сценарист и водещ на много фолклорни празници и концерти в София, Копривщица, Раднево, Павел баня.
Искра Енева Георгиева е член на Съюза на българските писатели и Дружеството на писателите – Стара Загора.

Библиотека „Захарий Княжески“

042 648 131; 0888 642 151 – директор
042 648 143 – регистрация и информация
6000 Стара Загора, бул. Руски 44
--------------------------------

Eлектронен бюлетин

Актуална информация за предстоящи събития

Работно време

понеделник – петък
от 8.30 ч. до 18.30 ч.
събота
от 8.30 ч. до 14.30 ч. 

Отдел Изкуство
понеделник – петък
от 8.30 ч. до 17.00 ч.

--------------------------------
всеки последен четвъртък на месеца

неработен ден с читатели

Попитай библиотекаря

Контакт с Регионална библиотека „Захарий Княжески“