На 14 юни 2022 г., в залата на Регионалната библиотека, старозагорци присъстваха на много интересна среща! Среща с чаровната и сладкодумна разказвачка на истории – Юлияна Антонова-Мурата. Тя представи книгата си „Сан сан, Япония”, която е продължение на първите две четива от трилогията - „Моши, моши Япония“ и „Уки, уки Япония“, и разказва още интересни истории от страната на изгряващото слънце.

„Сан сан, Япония“ е посветена на любовта. Не тайнствената и не мечтаната. Онази – разпознаваемата, простичката, сърдечната, уловимата, видимата. Без усложнен процес на дешифриране на чувството. Интересувам се от чувствата на японците. Несъзнателно се стремя да се срещам и да разговарям с обикновените хора тук. Това са моите уроци на отношение на добрия индивид към света и околните.

Учтивост, елегантност в изказа, финес, преклонение пред тихата елегантност, всичко това е „мияби“ – един от най-старите традиционни идеали, които ще откриете в общуването с моите герои. При тях липсва грубост, преднамереност, иронизиране. Срещам ги навсякъде, учат ме да остарявам бавно и красиво, да чакам спокойно, защото „истинското търпение е да се търпи нетърпимото“ с достойнство. Споделени от тях истории предавам в „Сан сан, Япония“. – Юлияна Антонова-Мурата

Благодарим на Юлияна Антонова-Мурата, която със своите истории зареди присъстващите с много позитивна енергия и хубави мисли!

Благодарим и на публиката за присъствието и интересните въпроси.

Библиотека „Захарий Княжески“

042 648 131; 0888 642 151 – директор
042 648 143 – регистрация и информация
6000 Стара Загора, бул. Руски 44
--------------------------------

Eлектронен бюлетин

Актуална информация за предстоящи събития

Работно време

понеделник – петък
от 8.30 ч. до 18.30 ч.
събота
от 8.30 ч. до 14.30 ч. 

Отдел Изкуство
понеделник – петък
от 8.30 ч. до 17.00 ч.

--------------------------------
всеки последен четвъртък на месеца

неработен ден с читатели

Попитай библиотекаря

Контакт с Регионална библиотека „Захарий Княжески“