На 21 юни 2022 г., в залата на Регионалната библиотека, известният журналист Костадин Филипов представи новата си книга с новели „Ангела и Джема“ (издателство „Пересей“).

Истории, белязани от страсти, изпитания, клетви, отрова и смърт, но показващи копнежа на човешкия дух към любов, хармония и щастие разказва в книгата си известният тв журналист, поет и писател Костадин Филипов.

„Добри истории за добри хора, които незабелязано съществуват около нас. И които подминаваме, заети в собствените си важности.

В хаоса от всякакво маниерно писане мислех, че никой не би се върнал в добрите класически традиции на българските майстори на разказа. Че никой не би искал днес да разкаже история, като разчита на красивия език, стройната структура и поучителната история. За моя голяма радост открих, че Костадин Филипов пише точно така! Емоционално, красиво, скромно и честно. И талантливо!“ – Мария Касимова-Моасе.

Познат като водещ и редактор на централната новинарска емисия и „Темата на Нова“ на Нова телевизия, водещ на новините по ТВ7 и редактор на риалитито „Фермата“ по bTV, той е завършил Българска филология в ПУ „Паисий Хилендарски“. Сега е редактор и автор на рубрика в предаването „Преди обед“ по bTV..

Библиотека „Захарий Княжески“

042 648 131; 0888 642 151 – директор
042 648 143 – регистрация и информация
6000 Стара Загора, бул. Руски 44
--------------------------------

Eлектронен бюлетин

Актуална информация за предстоящи събития

Работно време

понеделник – петък
от 8.30 ч. до 18.30 ч.
събота
от 8.30 ч. до 14.30 ч. 

Отдел Изкуство
понеделник – петък
от 8.30 ч. до 17.00 ч.

--------------------------------
всеки последен четвъртък на месеца

неработен ден с читатели

Попитай библиотекаря

Контакт с Регионална библиотека „Захарий Княжески“