Приключи проект на Регионалната библиотека за дивите птици около нас

В Стара Загора приключи изпълнението на проект „Дивата природа около нас: опознай и защити“. През седемте месеца за реализация на проекта Регионална библиотека „Захарий Княжески“, в партньорство с библиотека „Родина“, СНЦ „Зелени Балкани”, СНЦ „Пътуващите книги на Стара Загора“ повишаваха знанията на малки и големи за дивата природа с фокус богатото животинско разнообразие на заобикалящата ни градска среда и ползата от съвместното ни съществуване.

Прочети още...

Очакваме Ви в Нощта на прилепите!

Нощ на прилепитеНа 2 ноември 2016 г. (сряда) от 16:00 до 20:00 ч. в залата и фоайетата на Регионална библиотека „Захарий Княжески” може да бъдете един от участниците в НОЩТА НА ПРИЛЕПИТЕ.
Инициативата е отворена за деца и младежи до 18 г.

Ако искате да научите повече от това, което знаете за прилепите – близки и далечни, полезни или не, реални и мистични, ЗАПОВЯДАЙТЕ!
Подготвили сме филм, презентация, изложба, работилничка за маски и още, и още интересни неща, свързани с крилатите бозайници.
Ще очакваме всички млади природолюбители, сръчковци и любопитковци!

За добрата организация, при желание да посетите събитието групово, заявете намерението си на тел.: 042 639354, 0884477152 или имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

-----------------------------------------

Инициативата е в изпълнение на проект „Дивата природа около нас: опознай и защити” от Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Библиотека „Родина”, Сдруженията с нестопанска цел „Зелени Балкани – Стара Загора” и „Пътуващите книги на Стара Загора”.

Този проект се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс „Библиотеката – център на местната общност” – сесия първа, в изпълнение на договор РД11-00-115/24.06.2016 с Министерство на културата.

 

Регионалната библиотека в Стара Загора спечели нов проект

Регионалната библиотека „Захарий Княжески” – Стара Загора спечели проект „Дивата природа около нас: опознай и защити” в конкурса за малки проекти „Библиотеката – център на местната общност” – сесия първа, договор РД11-00-115/24.06.2016 между Министерство на културата и Фондация „Глобални библиотеки – България”.
Партньори на библиотеката за изпълнение на проектните дейности са: Библиотека „Родина”, Сдруженията с нестопанска цел „Зелени Балкани – Стара Загора” и „Пътуващите книги на Стара Загора”.

Прочети още...

Библиотека „Захарий Княжески“

042 648 131; 0888 642 151 – директор
042 648 143 – регистрация и информация
6000 Стара Загора, бул. Руски 44
--------------------------------

Eлектронен бюлетин

Актуална информация за предстоящи събития

Работно време

понеделник – петък
от 8.30 ч. до 18.30 ч.
събота
от 8.30 ч. до 14.30 ч. 

Отдел Изкуство
понеделник – петък
от 8.30 ч. до 17.00 ч.

--------------------------------
всеки последен четвъртък на месеца

неработен ден с читатели

Попитай библиотекаря

Контакт с Регионална библиотека „Захарий Княжески“