През 2018 година Get Online Week, която се провежда от 2010 година в цяла Европа, и в която библиотеките се включват под различни форми, е с ново име – ALL DIGITAL WEEK. Около това име са се обединили инициаторите и организаторите на пан-европейската кампания – Телецентрове Европа (обединение на европейски мрежи от центрове за дигитални компетентности).

През седмицата от 19 до 25 март 2018 г. кампанията ще има за цел да изпрати ясно послание към гражданите на Европа, че те трябва да предприемат активни стъпки, за да разберат и да се възползват от цифровата трансформация, чрез придобиване на нова медийна грамотност, цифрови умения и да развият адаптивното си мислене.
„Цифровата Седмицата“ цели да даде на хората инструменти и подходи за повишаване на техните цифрови умения и ще им помогне да бъдат по-адаптивни по отношение на техните работни умения. Тази година Кампанията е фокусирана върху:

  • Изграждане на доверие в технологиите чрез развиване на критично мислене и медийна грамотност (включително осъзнаване и борба с фалшиви новини, реч на омразата и злоупотреба със социални медии).
  • Разработване на подходи за учене през целия живот за подобряване на цифровите умения в непрекъснато променящата се и все по-цифрово ориентирана икономика.

Уебсайт на събитието: http://alldigitalweek.eu/

Прессъобщение на Фондация „Глобални библиотеки – България“ (.docx)

Фотогалерия

Регионална библиотека „Захарий Княжески” – Стара Загора се включва в „Цифровата седмица” със съдействието на Фондация „Глобални библиотеки – България“ (национален координатор) чрез организирани демонстрации и практическа работа с роботчетата Финч (Finch) с обучител Дилян Бакалски. Програмата включва поредица от първи срещи с програмирането в библиотеки и училища:

  • 20 март от 14:00 ч. – НЧ „Светлина – 1861“, гр. Шипка (съвместна инициатива на РБ „Захарий Княжески“; НЧ „Светлина – 1861“ и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в гр. Шипка);
  • 21 март от 9:30 ч. – СУ „Гео Милев“ и Второ ОУ „Св. Паисий Хилендарски”, гр. Раднево (събитието е съвместна инициатива на РБ „Захарий Княжески“ и Общинска администрация – Раднево);
  • 22 март от 12:00 ч. – РБ „Захарий Княжески“, Детски отдел;
  • 23 март от 11:30 ч. – НЧ „Напред – 1903“ , гр. Павел баня (събитието е съвместна инициатива на РБ „Захарий Княжески“, НЧ „Напред – 1903“ и ОУ „Христо Ботев“ в гр. Павел Баня).

Записване за сформиране на групи за семинарите в РБ „Захарий Княжески“:
Детски отдел, имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., тел. 0884477152
Семинарните занятия се провеждат за децата от 6 до 14 години в групи до 8 човека.

Роботчета Финч

1 – 5 юни 2024
Стара Загора

ЗЛАТАТА ЛИПА
Международен филмов фестивал
за ново европейски кино

Стара Загора – история и култура

Страница за Стара Загора

Думи за обичта, изведени от творчеството на най-добрите български и световни писатели и поети

Проект Предпочитам да обичам!

Библиотека „Захарий Княжески“

042 648 131; 0888 642 151 – директор
042 648 143 – регистрация и информация
6000 Стара Загора, бул. Руски 44
--------------------------------

Eлектронен бюлетин

Актуална информация за предстоящи събития

Работно време

понеделник – петък
от 8.30 ч. до 18.30 ч.
събота
от 8.30 ч. до 14.30 ч. 

Отдел Изкуство
понеделник – петък
от 8.30 ч. до 17.00 ч.

--------------------------------
всеки последен четвъртък на месеца

неработен ден с читатели

Попитай библиотекаря

Контакт с Регионална библиотека „Захарий Княжески“