Проект „Летни ателиета в библиотеката“

лого НФКПроект „Летни ателиета в библиотеката“ по програма „Визуални изкуства 21“ на Национален фонд „Култура“.
Договор № VI2021-39/03.12.2021.

 

 

Брой статии:
2

Целево финансово подпомагане за заплащане на електрическа енергия

лого НФКПроект за целево финансово подпомагане по програма „Едногодишна целева субсидия за подпомагане на дейността на държавни, общински и регионални институти за създаване, съхраняване и разпространение на произведения на изкуството и културата, както и за опазване и популяризиране на културно-историческото наследство“ на Национален фонд „Култура“.
Договор № CF160-88/27.11.2021

Брой статии:
1

Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ на МОН

Модул „Библиотеките като образователна среда“ от Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ на Министерството на образованието и науката е въведен за първи път през 2020 година и е разработен в изпълнение на Споразумение между Министерството на образованието и науката и Министерството на културата за сътрудничество за осъществяване на инициативи, програми и проекти между обществените библиотеки в страната и институциите в системата на училищното образование.
Целта на програмата е провеждане на съвместни инициативи с обществени библиотеки – открити уроци в библиотеката, беседи на библиотекарите с учениците и учителите, посещаване на специализираните отдели на библиотеката, срещи с творци, както и издаване на читателски карти на възпитаниците на училищата по проекта. Всичко това води до създаване на интерес и любов към книгата, формиране на навици за четене и умения за учене през целия живот, формиране на отношение към културата като цяло.

Брой статии:
1

Проект за обновяване на фонда през 2021 г.

Проект по програмата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност” за финансова подкрепа на библиотеките при обновяване на фондовете им с книги и други информационни източници към Министерство на културата по Договор РД № 11-06-1314/11.11.2021.

Брой статии:
1

Проект за регионални дейности през 2021 г.

Проект „Координационна, експертно-консултантска и квалификационна дейност на библиотечно-информационното обслужване в библиотеките от регион Стара Загора“ към Министерство на културата по договор № РД 11-06-89/26.04.2021.

Брой статии:
1

Проект за обновяване на фонда през 2020 г.

Проект по програмата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност” 2020 за финансова подкрепа на библиотеките при обновяване на фондовете им с книги и други информационни източници към Министерство на културата по Договор № РД 11-06-61/12.10.2020.

Брой статии:
1

Проект за регионални дейности през 2020 г.

Проект „Координационна, експертно-консултантска и квалификационна дейност за организация на библиотечно-информационното обслужване в библиотеките от регион Стара Загора и дигитализация на местното културно наследство” към Министерство на културата по договор № РД 11-06-340/12.10.2020.

Брой статии:
1

Проекти за обновяване на фонда през 2019 г.

РБ „Захарий Княжески“ реализира два проекта по програмата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност” 2019 за финансова подкрепа на библиотеките при обновяване на фондовете им с книги и други информационни източници към Министерство на културата. 

Брой статии:
1

Проект за регионални дейности през 2019 г.

Проект „Координационна, експертно-консултантска и квалификационна дейност за организация на библиотечно-информационното обслужване в библиотеките от регион Стара Загора и дигитализация на местното културно наследство” към Министерство на културата по договор № РД 11-00-138/13.05.2019.

Брой статии:
1

Проект „Трансформации на четенето“

РБ „Захарий Княжески“ е домакин на събитията по проект, свързан с темата за трансформации на четенето на Клуб „Отворено общество“ – Стара Загора.

Брой статии:
1

Европейска нощ на учените 2019 и 2020 г.

РБ „Захарий Княжески“ е асоцииран партньор и домакин на събитията по Проект „РЕФРЕШ“ на Британски съвет – България в Европейската нощ на учените.

Брой статии:
1

Проект Ganaration Code

лого Глобални библиотеки – БългарияРегионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора е част от проект „Generation Code”, на Фондация „Глобални библиотеки – България“, подкрепен от Посолството на САЩ в София.
Основните дейности по проекта са:
- В периода м. февруари – март 2019 г. да се организират 10 обучения в малки населени места в цялата страна за програмиране с роботчета Финч за една от възрастовите групи 3/4 клас или 5/6 клас.
- През м. април 2019 г. да се проведе състезение по програмиране в рамките на специално организиран лагер за най-активните ученици.

Финaнcиpaнeтo e в paмĸитe нa гpaнт ЅВU80018GR0042 oт Πocoлcтвoтo нa CAЩ зa ocъщecтвявaнe нa дeйнocти пo пpoгpaмиpaнe. Цeлтa e дa ce oĸaжe пoдĸpeпa, чpeз ĸoятo дa ce пoвиши oбщecтвeният интepec ĸъм нoвитe тexнoлoгии, дa нacъpчaт млaдeжитe дa ycъвъpшeнcтвaт дигитaлнитe cи yмeния и дa ocъщecтвявaт cвoитe идeи c пoмoщтa нa пpoгpaмиpaнeтo.

Брой статии:
3

Европейска нощ на учените 2018 г.

РБ „Захарий Княжески“ е партньор по проекти на Британски съвет – България и ДИПКУ – Стара Загора за отбелязване на Европейската нощ на учените през 2018 г.

Брой статии:
1

Обучения, фининсирани от Фондация „Глобални библиотеки – България“ през 2018 г.

Фондация Глобални библиотеки - България Обученията се организират в изпълнение на договор РД11-00-338/ 20.12.2017 г. на Фондация „Глобални библиотеки – България” с Министерство на културата за развитие капацитета на обучителните центрове.

Брой статии:
1

Проект „Дигитални умения за малките и средни предприятия в България“

Фондация Глобални библиотеки - БългарияПроект „Дигитални умения за малките и средни предприятия в България“, изпълняван от Фондация „Глобални библиотеки – България“ (ФГББ), в партньорство със Сдружение „Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес“ и Латвийската асоциация за информационни и комуникационни технологии (LIKTA). В дейностите по проекта участват регионалните библиотеки в градовете Пловдив, Смолян и Стара Загора.

Брой статии:
4

„Цифрова седмица” 2018

РБ „Захарий Княжески“ участва със съдействието на Фондация „Глобални библиотеки – България“ (национален координатор).

Брой статии:
1

Обучения, фининсирани от Фондация „Глобални библиотеки – България“ през 2017 г.

Фондация Глобални библиотеки - България Обученията се организират в изпълнение на договор РД-11-00-115 от 24.06.2016 г. на Фондация Глобални библиотеки – България” с Министерство на културата за развитие капацитета на обучителните центрове.

Брой статии:
1

Обучения за придобиване на трета степен на професионална квалификация „Библиотекар“

РБ „Захарий Княжески“ е партньор по Проект „Ваучери за заети лица”, съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз чрез ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020

Брой статии:
1

Проект „Правна информация в обществените библиотеки“

Фондация Глобални библиотеки - България

Проектът е финансиран от Посолство на САЩ в България и реализиран от Фондация „Глобални библиотеки – България“ със съдействието на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ и регионалните библиотеки в страната.

Брой статии:
1

Проект НОЩ на Клуб „Отворено общество“ – Стара Загора

Проектът е изпълняван от Клуб „Отворено общество“ Стара Загора по програма „Дъга“ на Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Домакин на част от събитията по проекта бе Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора.

Брой статии:
1

Проект „Дивата природа около нас: опознай и защити”

Фондация Глобални библиотеки - БългарияТози проект се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс „Библиотеката – център на местната общност” – сесия първа, в изпълнение на договор РД11-00-115/24.06.2016 с Министерство на културата.

Брой статии:
3

Обучения, фининсирани от Фондация „Глобални библиотеки – България“

Фондация Глобални библиотеки - България Обученията се организират в изпълнение на договор РД-00-249/08 на Фондация Глобални библиотеки – България” с Министерство на културата за развитие капацитета на обучителните центрове.

Брой статии:
1

Проект Обучение на библиотекари за предоставяне на иновативна услуга за приемни родители, деца и семейства в риск

Фондация Глобални библиотеки - България Този проект се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс „Библиотеката – център на местната общност” в изпълнение на договор РД-00-249/08.12.2014 с Министерство на културата.

Брой статии:
4

Проект Културен шейк

"Сдружение за съвременно изкуство и култура  Различният поглед" започва реализацията на проект "CULTURE SHAKE" по Европейска доброволческа служба към програма Еразъм +. В рамките на проекта пет доброволеца от различни страни на Европа ще работят в културни институции в Стара Загора до октомври 2015 г.

Брой статии:
3

Библиотека „Захарий Княжески“

042 648 131; 0888 642 151 – директор
042 648 143 – регистрация и информация
6000 Стара Загора, бул. Руски 44
--------------------------------

Eлектронен бюлетин

Актуална информация за предстоящи събития

Работно време

понеделник – петък
от 8.30 ч. до 18.30 ч.
събота
от 8.30 ч. до 14.30 ч. 

Отдел Изкуство
понеделник – петък
от 8.30 ч. до 17.00 ч.

--------------------------------
всеки последен четвъртък на месеца

неработен ден с читатели

Попитай библиотекаря

Контакт с Регионална библиотека „Захарий Княжески“