14 ноември 2019 г. (четвъртък), 18:00 ч., зала първи етаж
Спектакъл по произведения на Йордан Йовков, с който се отбелязват 139 години от рождението му.

Моноспектакъл Последна радост по ЙовковАктьорът Милен Димитров представя спектакъла „Последна радост” по разкази на Йордан Йовков. Времетраене на спектакъла: 60 мин. 
Моноспектакълът „Последна радост” е изграден върху разказите „Другоселец”, „Серафим” и „Последна радост” на Йордан Йовков. В традиционна форма, лесно достъпен и комуникативен, предназначен за широк кръг публика в т.ч. ученическа. Разкрива поетичния свят на Йовков.
Цели да стимулира четенето на произведения от българската класика. С помощта на театралната визуализация на темите и образите текстът бива поднесен по алтернативен комуникативен начин с надежда да провокира у зрителя по-задълбочен интерес към творчеството на автора.
Моноспектакълът „Последна радост” бе селектиран за участие във фестивала „Малък сезон“ 2019, който бе посветен на 30-годишнината от създаването на Театрална работилница „Сфумато“. Представлението в Регионална библиотека „Захарий Княжески” Стара Загора ще бъде шестнадесето по ред.
Образите на Йовковите герои на сцената представя актьорът Милен Димитров, завършил НАТФИЗ в класа на проф. Стефан Данаилов. Известен е с ролите си в моноспектаклите „Лазарица” от Йордан Радичков, (2004 г.) и „Антихрист” от Емилиян Станев (2012 г.) Режисьор е на спектакъла "Излезе ангел от мъглата" по Пьотр Гладилин (2016 г.) Негови късометражни филми са участвали в международни кинофестивали в Кайро, Москва, София и др. Участвал е и в телевизионните сериали „Шменти капели - Легендата”, „Седем часа разлика”, „Скъпи наследници“, „Откраднат живот“ и новия филм на Ники Илиев „Завръщане”.

Със съдействието на Община Стара Загора.
Вход свободен!

 

Библиотека „Захарий Княжески“

042 648 131; 0888 642 151 – директор
042 648 143 – регистрация и информация
6000 Стара Загора, бул. Руски 44
--------------------------------

Eлектронен бюлетин

Актуална информация за предстоящи събития

Работно време

понеделник – петък
от 8.30 ч. до 18.30 ч.
събота
от 8.30 ч. до 14.30 ч. 

Отдел Изкуство
понеделник – петък
от 8.30 ч. до 17.00 ч.

--------------------------------
всеки последен четвъртък на месеца

неработен ден с читатели

Попитай библиотекаря

Контакт с Регионална библиотека „Захарий Княжески“