XV Маратон на четенето „Четяща Стара Загора“

От 1967 г. по света на 2 април отбелязват Международния ден на детската книга. Този ден е свързан с датския писател Ханс Кристиян Андерсен – денят, в който е роден през 1805 г. Но детските книги и особено приказките от древни времена очароват малки и големи. Учат ни на доброта, ум и разум. Вълнуват ни дори и тогава, когато сме побелели и уж помъдрели!
Всяка година през април Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора предлага на своите читатели поредица от интересни, забавни, познавателни събития, в които всички с удоволствие участваме. Тази пролет, уви, е по-различно! Няма да се проведе на живо и масовият Маратон на четенето! Но, не бива да тъжим! Намерили сме и други начини. Нали сме във века на технологиите! Нашите колеги и приятели ще ви четат приказки. От екрана на таблета, компютъра или телефона ви предаваме цялата си любов, пожелание за здраве и щастливо бъдеще!
Така че, мили деца, и вие, уважаеми родители, и вие, скъпи баби и дядовци, вземете любимата плюшена играчка, мекото одеялце и… на диванчето! Слушайте и преживявайте заедно с нашите герои!
Започваме с „В замъка на великана Жестокост“ по приказка от книгата на Джон Бъниън „Пътят на пилигрима“. Чете Дима Михайлова.

Библиотека „Захарий Княжески“

042 648 131; 0888 642 151 – директор
042 648 143 – регистрация и информация
6000 Стара Загора, бул. Руски 44
--------------------------------

Eлектронен бюлетин

Актуална информация за предстоящи събития

Работно време

понеделник – петък
от 8.30 ч. до 18.30 ч.
събота
от 8.30 ч. до 14.30 ч. 

Отдел Изкуство
понеделник – петък
от 8.30 ч. до 17.00 ч.

--------------------------------
всеки последен четвъртък на месеца

неработен ден с читатели

Попитай библиотекаря

Контакт с Регионална библиотека „Захарий Княжески“