XV Маратон на четенето „Четяща Стара Загора“

От 1967 г. по света на 2 април отбелязват Международния ден на детската книга. Този ден е свързан с датския писател Ханс Кристиян Андерсен – денят, в който е роден през 1805 г. Но детските книги и особено приказките от древни времена очароват малки и големи. Учат ни на доброта, ум и разум. Вълнуват ни дори и тогава, когато сме побелели и уж помъдрели!
Всяка година през април Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора предлага на своите читатели поредица от интересни, забавни, познавателни събития, в които всички с удоволствие участваме. Тази пролет, уви, е по-различно! Няма да се проведе на живо и масовият Маратон на четенето! Но, не бива да тъжим! Намерили сме и други начини. Нали сме във века на технологиите! Нашите колеги и приятели ще ви четат приказки. От екрана на таблета, компютъра или телефона ви предаваме цялата си любов, пожелание за здраве и щастливо бъдеще!
Така че, мили деца, и вие, уважаеми родители, и вие, скъпи баби и дядовци, вземете любимата плюшена играчка, мекото одеялце и… на диванчето! Слушайте и преживявайте заедно с нашите герои!
Започваме с „В замъка на великана Жестокост“ по приказка от книгата на Джон Бъниън „Пътят на пилигрима“. Чете Дима Михайлова.

Седмица на програмирането 2020

CodeWeek.EU logo

iv1

Думи за обичта, изведени от творчеството на най-добрите български и световни писатели и поети

Проект Предпочитам да обичам!

Библиотека Захарий Княжески

042 648 131; 0888 642 151 – директор
042 648 143 – регистрация и информация
6000 Стара Загора, бул. Руски 44
--------------------------------

Eлектронен бюлетин

Актуална информация за предстоящи събития

Работно време

понеделник – петък
от 8.30 ч. до 18.30 ч.
събота
от 8.30 ч. до 14.30 ч. 

Отдел Изкуство
понеделник – петък
от 8.30 ч. до 17.00 ч.

--------------------------------
всеки последен четвъртък на месеца

неработен ден с читатели

Попитай библиотекаря

Контакт с Регионална библиотека Захарий Княжески