14 май 2015 г. (четвъртък), 17:30 ч., фоайе и зала първи етаж
Във връзка с предстоящия светъл празник на просветата и културата, 24 май, Пето основно училище поздравява старозагорци с вечер, на която представя творчеството и талантите на своите деца.
17:30 ч. Откриване на изложба на клуб „Стъклопис”
18:00 ч. Поетичен спектакъл „Всичко е любов”

Клубът „Стъклопис” на Пето основно училище съществува от 2012 година като част от проект „Успех” на МОН, съфинансиран от Европейския социален фонд. Негов ръководител е учителят по рисуване в училище Енета Колева.
В клуба участват деца предимно от 5. и 6. клас. Те се запознават с различни техники и художествени материали за работа върху стъкло. Резултатът е истинска цветна феерия върху стъкло, на която се радват децата, техните съученици и учители, родители. Тази година в рамките на проекта съществуват два клуба – „Стъклопис” и „Glass décor” (Декориране на стъкло) – дизайн на различни предмети за украса (свещници, коледни играчки). За Коледа малките стъклописци изработиха красиви кръгли стъкла, с които се включиха в благотворителния базар на Пето основно училище, средствата от който бяха приведени по сметките на „Българската Коледа”.
За тези 3 години в клуба са взели участие около 50 ученици.

Поетичен рецитал „Всичко е любов”. Пето основно училище организира извънкласната си дейност под надслова „Не на насилието – да на таланта!”. Освен спектаклите на Детската оперна студия, на сцената в училище често се предствят различни концерти, рецитали, драматизации, в които участват деца от училището. Тази година по случай 14 февруари – Денят на влюбените, деца от 6. и 7. клас представиха поетично-музикален спектакъл „Всичко е любов”, който посветиха на своите учители. В спектакъла учениците предствят любовни стихове на български поети, илюстрирани музикално с известни български хитове.

Изложба Стъклопис     Изложба Стъклопис izlozhba staklopis2       izlozhba staklopis1

Библиотека „Захарий Княжески“

042 648 131; 0888 642 151 – директор
042 648 143 – регистрация и информация
6000 Стара Загора, бул. Руски 44
--------------------------------

Eлектронен бюлетин

Актуална информация за предстоящи събития

Работно време

понеделник – петък
от 8.30 ч. до 18.30 ч.
събота
от 8.30 ч. до 14.30 ч. 

Отдел Изкуство
понеделник – петък
от 8.30 ч. до 17.00 ч.

--------------------------------
всеки последен четвъртък на месеца

неработен ден с читатели

Попитай библиотекаря

Контакт с Регионална библиотека „Захарий Княжески“