Европейска Нощ на литературата

Седмо издание за инициативата в България и дванадесето в международен мащаб. Тази година Нощ на литературата ще се проведе на 9 май (сряда) от 18 до 22 часа в дванадесет български града – Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Пазарджик, Перник, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Шумен. Медийни партньори на събитието са Българското национално радио, онлайн медията „Аз чета“ и и сайтът за култура Въпреки.com.
В Стара Загора Нощта на литературата е част от Календара на културните събития на Старозагорска община за 2018 г. 

Събитието е инициирано от Чешкия център в София и Австрийско посолство, Британски съвет, Гьоте институт, Датско посолство, „Детски книги“, Представителство на ЕК в България, Унгарски културен институт, Институт Камойнш, Ирландско посолство, Италиански културен институт, КИЦ на Република Македония, Посолство на Кралство Норвегия, Полски институт, Посолство на Белгия, Румънско посолство, Посолство на Финландия, Френски институт и Посолство на Швейцария.

Основната цел на Нощта на литературата е популяризирането на съвременна европейска преводна литература. Форматът е специфичен и към него се придържат всички участници в проекта. Най-важните елементи са откъсът, четецът – популярна личност и нетрадиционното за четене място. На всеки половин час във всяко „читателско гнездо“ се чете по един откъс, посетителите обикалят тези места и имат възможност да чуят различни произведения от европейската литература, преведени на български език.

Информация за четенията може да откриете на уебстраницата на събитието: www.noshtnaliteraturata.bg и във Фейсбук. В Стара Загора има специално издадена за целта брошура с пълното описание на местата, четците, откъсите, както и с място за събиране на печати. Събралите определен брой печати участват в томбола в края на вечерта.

Запознайте се с нашата покана за събитието: https://www.facebook.com/noshtnaliteraturata/videos/1880589698620889/

Очакваме ви на 9 май!

 

Европейска нощ на литературата 2018

Библиотека „Захарий Княжески“

042 648 131; 0888 642 151 – директор
042 648 143 – регистрация и информация
6000 Стара Загора, бул. Руски 44
--------------------------------

Eлектронен бюлетин

Актуална информация за предстоящи събития

Работно време

понеделник – петък
от 8.30 ч. до 18.30 ч.
събота
от 8.30 ч. до 14.30 ч. 

Отдел Изкуство
понеделник – петък
от 8.30 ч. до 17.00 ч.

--------------------------------
всеки последен четвъртък на месеца

неработен ден с читатели

Попитай библиотекаря

Контакт с Регионална библиотека „Захарий Княжески“