За пореден път Продрум Димов дари книги на Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Сред заглавията са: „Съзидатели на духовното ни съвремие“, съдържаща очерци и рецензии за творците Валери Петров, Леда Милева, Дамян Дамянов, Николай Хрелков, проф. Иван Сарандев и др.. Продрум Димов пише и на база личните си познанства и впечатления от тези знакови имена на българската литература; „За него живота...“ – в изданието, посветено на Никола Вапцаров, писателят споделя преклонението си към личността и творчеството на Вапцаров. Книгата е второ допълнено издание и включва лични спомени, интервюта на Продрум Димов с изтъкнати наши творци и негови рецензии на творби за безсмъртния автор на „Моторни песни”; „Отблясъци от възрожденския огън“ – книга е резултат от тревога на автора от недооценяването и забравянето на важни факти от българската история; „Страници от литературното ни битие“ – сборник с очерци и реценции.

Сред по-рано дарените книга са и заглавията: „Споделено завинаги : Интервюта“, „Иван Динков отблизо“, „Новите граници : Стихове“, „Незаглъхващи мигове : Спомени за Христо Радевски“, „И никога да не забравяме“, „Докоснати светове : Сборник с очерци, интервюта, рецензии, статии, другите за автора“, „Мигове с Евтим Евтимов“, „Неизтляваща жарава“, „Струйки от литературния бързей“, „Беззалезни изгреви“, „Донка Петрунова - през очите на сърцата ни“ др.
Продрум Димов е от Пазарджик. Дълги години е бил секретар на Клуба на дейците на културата в града, което му е донесло безброй ценни контакти. Автор е на десетки книги за деца, сборници разкази, епиграми, очерци, интервюта, художествено-документални книги. Продрум Димов е член на Съюза на българските писатели.

Благодарим за дарителския жест!
Книгите могат да бъдат ползвани в отделите на библиотеката.

дарение

дарение

 

Библиотека „Захарий Княжески“

042 648 131; 0888 642 151 – директор
042 648 143 – регистрация и информация
6000 Стара Загора, бул. Руски 44
--------------------------------

Eлектронен бюлетин

Актуална информация за предстоящи събития

Работно време

понеделник – петък
от 8.30 ч. до 18.30 ч.
събота
от 8.30 ч. до 14.30 ч. 

Отдел Изкуство
понеделник – петък
от 8.30 ч. до 17.00 ч.

--------------------------------
всеки последен четвъртък на месеца

неработен ден с читатели

Попитай библиотекаря

Контакт с Регионална библиотека „Захарий Княжески“