На 3 октомври 2022 г. в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ пред старозагорската публика поетът, писателят и журналист Костадин Филипов представи новата си поетична книга "Нощ и нож".

Освен на стихове от нея, публиката се наслади (мултимедийно) и на песните по стихове на К. Филипов изпълнявани от популярни певци – Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Николай Урумов.

Бе представена и най-новата песен по стихотворението му "Счупени души", композирана и изпълнявана от Деян Неделчев.

В литературно-музикална вечер участваха и очарователните и талантливи шампиони по спортни танци Калина Джамбазка и Братан Братанов, които поднесоха изненада на К. Филипов и публиката – нов танц по тази песен.

Костадин Филипов е познат от телевизионния екран. Започва кариерата си още на 15-годишна възраст в радио „ЧЛК”, Велинград. Паралелно със следването си в ПУ „Паисий Хилендарски”, специалност „Българска филология”, работи като новинар и автор на всекидневни актуални и музикални предавания в Обединени радиостанции „Канал Ком”. Телевизионната му кариера започва в ТВ „Евроком”, Пловдив като репортер и водещ на новини, след това е водещ и редактор на централната новинарска емисия и „Темата на Нова” на Нова телевизия. Професионалният му път минава през ТВ7 и bTV, автор на поредицата „Разкажи ми песен”. Днес е водещ на „По света и у нас“ по БНТ. През 2019 г. издава дебютната си стихосбирка „На дъх от лятото”, ИК „Персей”. През ноември 2021 г. излиза и втората му книга – сборникът с новели „Ангела и Джема”. На книжния пазар е и новата му стихосбирка – „Нощ и нож”.

 

1 – 5 юни 2024
Стара Загора

ЗЛАТАТА ЛИПА
Международен филмов фестивал
за ново европейски кино

Стара Загора – история и култура

Страница за Стара Загора

Думи за обичта, изведени от творчеството на най-добрите български и световни писатели и поети

Проект Предпочитам да обичам!

Библиотека „Захарий Княжески“

042 648 131; 0888 642 151 – директор
042 648 143 – регистрация и информация
6000 Стара Загора, бул. Руски 44
--------------------------------

Eлектронен бюлетин

Актуална информация за предстоящи събития

Работно време

понеделник – петък
от 8.30 ч. до 18.30 ч.
събота
от 8.30 ч. до 14.30 ч. 

Отдел Изкуство
понеделник – петък
от 8.30 ч. до 17.00 ч.

--------------------------------
всеки последен четвъртък на месеца

неработен ден с читатели

Попитай библиотекаря

Контакт с Регионална библиотека „Захарий Княжески“