20 март - 25 години Музикално общество „Борис Христов”

20 март 2019 г. (сряда), 18:00 ч., зала първи етаж
25 години Музикално общество „Борис Христов”. Юбилеен концерт.
Организатори: Музикално общество „Борис Христов” със съдействието на Община Стара Загора, Регионална библиотека „Захарий Княжески”, Търговско-промишлена палата, Литера принт АД, НАОП „Юрий Гагарин”, Студио за уеб дизайн, Фото „Алекс”.
Вход свободен.

21 март - Поп и джаз концерт

21 март 2019 г. (четвъртък), 19:00 ч., зала първи етаж
Концерт на Младежки Биг бенд от „Кларк Монтесьори хай скул” – Синсинати, САЩ с диригент проф. Изидор Рудник, ученици от класа по поп и джаз пеене и саксофон с преподаватели Надя Тончева, Павел Цонев и Тони Комитов, Радина Минкова (бас китара), Галин Пенев и Ивайло Манев (барабани) – студенти от НМА „Проф. Панчо Владигеров” – София и АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев” – Пловдив.

Концерт поп и джаз пеене

 

22 март - Вечер на талантите на СУ „Максим Горки”

22 март 2019 г. (петък), 17:30 ч., зала първи етаж
Вечер на талантите на СУ „Максим Горки”.

По проект „Твоят час” на 1 декември 2016 г. ученици от шести клас VІ ОУ „Свети Никола” посетиха Детски отдел на регионалната библиотека.
Библиотекарят Радост Кондова припомни правилата за обслужване на читатели и ползване на информационните възможности на Библиотеката,
разказа на младите посетители как е структуриран отдела, кои материали могат да се заемат за дома, а кои да се ползват само в читалнята на същия. Интерес предизвикаха списанията получавани в отдела („Браво”, което публикува теми, близки до тийнейджърите, написани на техния език и чиято запазена марка са плакатите с нашумели тийн идоли от родната и световна сцена, National Geographic Kids предлагащо интересни материали от света на науката, технологиите, чудесата на света, дивата природа, екстремните спортове и приключенията и др.). Р. Кондова отговори и на въпросите на учениците имаме ли многоекземплярни книги, как се нареждат книгите по стелажите, как да ги откриват сами, кои са най-четените книги, колко хора посещават на ден библиотеката и др.
След това последва посещение в отдел Изкуство, където учениците разглеждаха албуми с репродукции на известни художници, книги за рисуване на манга и др.
Децата си тръгнаха обогатени с нови знания и полезна информация за библиотеката и услугите които тя предлага.

 

Библиотека Захарий Княжески

042 648 131 – директор
042 648 143 – регистрация и информация
6000 Стара Загора, бул. Руски 44
--------------------------------

Eлектронен бюлетин

Актуална информация за предстоящи събития

Работно време

понеделник – петък
от 8.30 ч. до 18.15 ч.
събота
от 8.30 ч. до 14.15 ч. 

Отдел Изкуство
понеделник – петък
от 8.30 ч. до 17.00 ч.

--------------------------------
всеки последен четвъртък на месеца

неработен ден с читатели

Попитай библиотекаря

Контакт с Регионална библиотека Захарий Княжески