По проект „Твоят час” на 1 декември 2016 г. ученици от шести клас VІ ОУ „Свети Никола” посетиха Детски отдел на регионалната библиотека.
Библиотекарят Радост Кондова припомни правилата за обслужване на читатели и ползване на информационните възможности на Библиотеката,
разказа на младите посетители как е структуриран отдела, кои материали могат да се заемат за дома, а кои да се ползват само в читалнята на същия. Интерес предизвикаха списанията получавани в отдела („Браво”, което публикува теми, близки до тийнейджърите, написани на техния език и чиято запазена марка са плакатите с нашумели тийн идоли от родната и световна сцена, National Geographic Kids предлагащо интересни материали от света на науката, технологиите, чудесата на света, дивата природа, екстремните спортове и приключенията и др.). Р. Кондова отговори и на въпросите на учениците имаме ли многоекземплярни книги, как се нареждат книгите по стелажите, как да ги откриват сами, кои са най-четените книги, колко хора посещават на ден библиотеката и др.
След това последва посещение в отдел Изкуство, където учениците разглеждаха албуми с репродукции на известни художници, книги за рисуване на манга и др.
Децата си тръгнаха обогатени с нови знания и полезна информация за библиотеката и услугите които тя предлага.

 

Библиотека „Захарий Княжески“

042 648 131; 0888 642 151 – директор
042 648 143 – регистрация и информация
6000 Стара Загора, бул. Руски 44
--------------------------------

Eлектронен бюлетин

Актуална информация за предстоящи събития

Работно време

понеделник – петък
от 8.30 ч. до 18.30 ч.
събота
от 8.30 ч. до 14.30 ч. 

Отдел Изкуство
понеделник – петък
от 8.30 ч. до 17.00 ч.

--------------------------------
всеки последен четвъртък на месеца

неработен ден с читатели

Попитай библиотекаря

Контакт с Регионална библиотека „Захарий Княжески“