За да се трансферира успешно в България иновативния образователен модел от Латвия, в рамките на проекта „Дигитални умения за малките и средни предприятия в България“ се изграждат местни партньорства в трите области Пловдив, Смолян и Стара Загора. Те се обединят около обществените бибилотеки.
Във връзка с формирането на партньорствата, на 18 юли 2018 г. в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ се проведе еднодневно обучение, което имаше за цел да повиши капацитета на заинтересованите страни за иницииране, разработване и изпълнение на социални иновации, насочени към придобиване на дигитални умения от заетите в МСП.
В обучениeта взеха участие представители на местните власти, центрове за професионално обучение, неправителствени организации, браншови организации, висши учебни заведения, библиотеки и др.
Обучението завърши с подписване на Меморандум за сътрудничество на заинтересованите страни в област Стара Загора.
Всички граждани и организации, които споделят целите на проекта за създаване на повече и по-гъвкави възможности за развитие на дигиталните умения в МСП, могат да се присъединят към Многостранния меморандум за сътрудничество.
Копие от Меморандума е на разположение на заинтересованите организации в регионалните библиотеки в Пловдив, Стара Загора и Смолян, и при запитване на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..
Текстът на меморандума и презентациите от обученията са достъпни на сайта на проекта http://www.glbulgaria.bg/bg/digisme.
С Меморандума Фондация „Глобални библиотеки – България“ се ангажира да разработва и да предоставя възможност за ползване на учебни програми и ресурси, и онлайн обучителна платформа за развитие на дигитални умения на МСП, както и да координира работата на партньорската мрежа.
Предстои и изработването на наръчник по социални иновации, който ще бъде достъпен на сайта на проекта.
Успешното изпълнение на целите на проекта „Дигитални умения за малките и средни предприятия в България“ ще допринесе за:
  • повишаване на цифровите знания и умения на заетите в МСП;
  • развитие на креативността и иновациите;
  • увеличаване на производителността на труда;
  • осигуряване на устойчива заетост;
  • развитие на МСП и повишаване на икономическия растеж.

Проектът „Дигитални умения за малките и средни предприятия в България“ е финансиран по процедура „Транснационални и дунавски партньорства за заетост и растеж“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Обучение

Обучение

Обучение

 

 

Библиотека „Захарий Княжески“

042 648 131; 0888 642 151 – директор
042 648 143 – регистрация и информация
6000 Стара Загора, бул. Руски 44
--------------------------------

Eлектронен бюлетин

Актуална информация за предстоящи събития

Работно време

понеделник – петък
от 8.30 ч. до 18.30 ч.
събота
от 8.30 ч. до 14.30 ч. 

Отдел Изкуство
понеделник – петък
от 8.30 ч. до 17.00 ч.

--------------------------------
всеки последен четвъртък на месеца

неработен ден с читатели

Попитай библиотекаря

Контакт с Регионална библиотека „Захарий Княжески“